Férfi kosár: döntőbeli ellenfelére vár a Nagyváradi CSM

A Nagyváradi CSM jutott be elsőként a férfi kosárlabda bajnoki döntőbe, miután a Nagyszebeni CSU elleni elődöntő negyedik mérkőzésén is diadalmaskodott és ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot. A másik elődöntőben mindent eldöntő ötödik összecsapást rendeznek, ugyanis a Bukaresti Steaua CSM két hazai mérkőzését megnyerve 2-2-re alakította a párharc állását.

Döntőnek bizonyult, hogy a Nagyváradi CSM a férfi kosárlabda bajnoki elődöntő első mérkőzésén elvette az alapszakaszt jobban záró Nagyszebeni CSU pályaelőnyét, ugyanis a hétvégi két hazai összecsapáson ők nem hibáztak és ezzel begyűjtötték a továbblépéshez szükséges 3 győzelmet. Az utolsó mérkőzésen - fanatiktus szurkolói által hajtva - a Nagyvárari CSM végig vezetve győzte le a CSU-t és várja döntőbeli ellenfelét.

Ellenfelét, amely a Kolozsvári U-BT–Bukaresti Steaua CSM párharc győztese lesz. Ez a sorozat 2-2-s állásnál kerül vissza Kolozsvárra, ahol a bajnoki címvédő „egyetemisták” feledtetnék szurkolóikkal a hétvégi két bukaresti mérkőzésen nyújtott teljesítményt. A mindent eldöntő ötödik összecsapásra a Szamos-parti multifunkcionális csarnokban kerür sor szerdán.

Férfi kosárlabda, elődöntők
Nagyváradi CSM–Nagyszebeni CSU 71-71, a párharcot a Nagyvárad nyerte 3-1-re
Bukaresti Steaua CSM–Kolozsvári U-BT 86-78, a párharc 2-2-re áll

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?