Férfi kosár: a Kolozsvári U-BT pénteken lerendezheti Bukarestben a szériát

Második mérkőzését is tíz pontos különbséggel nyerte (85-75) meg a férfi kosárlabda play off elődöntőjében a Kolozsvári U-BT a Bukaresti Steaua CSM Eximbank ellen és ezzel egy győzelemre került a bajnoki döntőtől, ahol a Nagyszebeni CSU–Nagyváradi CSM párharc nyertese ellen védheti meg bajnoki címét.

Mint írtuk, szombaton egy hazai és egy vendéggyőzelem született  férfi kosárlabda bajnoki elődöntő első összecsapásai. A Nagyváradi CSM-nek sikerül elvennie a Nagyszebeni CSU pályaelőnyét és emiatt kedvezőbb helyzetbe került a három győzelemig tartó sorozat további részében. Nem sikerült viszont ugyanez a fegyvertény a Bukaresti Steaua CSM Eximbank csapatának, amely az első mérkőzésen 10 pontos vereséget (89-79) szenvedett a bajnoki címvédő Kolozsvári U-BT otthonában.

A falhoz állított nagyszebeniek hétfőn 85-78-ra nyertek, és ezzel kiegyenlítették a párharc állását, viszont a váradiak továbbra is kedvezőbb helyzetben vannak, ugyanis a következő két mérkőzést az Antonio Alexe sportcsarnokban rendezik.

A CSU oldalán második mérkőzés nehezét az amerikai légióstrió vitte, Tyler Laser 32 ponttal, Lawrence Kinnard 17 ponttal, Chris Cooper pedig 13 ponttal járult hozzá a győzelemhez (csapatuk 85 pontjából 64-et ők szereztek - szerk. megj.)

A Szamos-parti multifunkcionális csarnokban 3000 néző előtt csapott össze hétfőn este a tavalyi bajnoki döntő két résztvevője. A két nappal korábbi mérkőzéshez hasonlóan a házigazdák kezdtek jobban, az első negyed közepén 17-9-re is vezettek, ám a fővárosiak a 10. perc végéig felzárkóztak (25-23). A továbbiakban is végig kegyensúlyozott összecsapást láthatott a lassan, de biztosan „play-off üzemmódra kapcsoló” kolozsvári közönség, nagyszünetre a vendégek 2 pontos előnyénél (40-42) vonultak a csapatok.

A harmadik negyed iszonyatos taktikai csatát hozott, a csapatok főleg a védekezésben jelezkedtek, így a 14-14-es részeredmény azt jelentette, hogy a Steaua 2 pontos előnnyel csaphatott neki az utolsó 10 percnek. Ez az egyensúly a 35. percig tartott ki (70-70), amikor Sakic, Watson és Barro vezérletével az U-BT - mondhatni észrevétlenül - elkezdett elhúzni ellenfelétől. Az időkrízisbe került vendégek elkezdték a távoli dobásokat erőltetni, sikertelenül. A végjátékban pedig a pocsék százalékkal büntetőző Falkert küldték a vonalhoz, aki az utolsó két percben 1/6-os mutatóval dobott.

A 85-85-ös eredménnyel zárult hazai sikerhez nem fért kétség, így az U-BT pénteken úgy léphet pályára Bukarestben, hogy egy esetleges sikerrel eldöntheti a szériát.

Férfi kosárlabda, play-off
Elődöntők
Nagyszebeni CSU–Nagyváradi CSM 85-78, a párharc állása 1-1
Kolozsvári U-BT–Bukaresti Steaua CSM Eximbank 85-85, a párcarc állása 2-0

 

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?