Férfi kosár: a Kolozsvári U-BT és a Nagyváradi CSM kezdett jobban az elődöntőkben

A Kolozsvári U-BT és a Nagyváradi CSM került előnybe a férfi kosárlabdabajnokság elődöntőinek első mérkőzése után. A Bukaresti Steaua, illetve a Nagyszebeni CSU elleni párharcok három nyert mérkőzésig tartanak.

Értékesebbnek - ha lehet ilyent mondani - a váradiak győzelme számít, ugyanis a Kőrös-partiak idegenből, az alapszakaszt második helyen záró Nagyszeben otthonából tértek haza győztesen. Bár az eredmény alapján (78-81) úgy tűnhet, hogy szoros mérkőzést játszottak a csapatok, a CSM végig kézben tartotta a mérkőzést. Az összecsapás MVP-je a  vendégek bedobója, Martin Zeno volt, aki 22 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez.

A nap második mérkőzésén az alapszakaszgyőztes bajnoki címvédő Kolozsvári U-BT a tavalyi finalistával, a Bukaresti Steaua Eximbankkal csapott össze. A félházas Szamos-parti csarnokban a hazaiak kezdtek jobban, Kutiék pontosabban védekeztek és a támadásokat is rendre sikerre vitték. Szünetben 49-39-et mutatott az eredményjelző tábla.

A harmadik negyed hazai rövidzárlattal indult, a fővárosiak ezt kihasználva fokozatosan dolgozták le hátrányukat, egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Ekkor rázta meg magát a bajnok és kapcsolt magasabb fokozatra mind támadásban, mind pedig védekezésben és építette vissza 10 pontos előnyét.

A mérkőzés 89-79-es hazai győzelemmel zárult.

Az elődöntők második mérkőzéseit hétfőn rendezik meg Nagyszebenben, illetve Kolozsváron.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?