Ismét erdélyi ügy lett a férfi kosárlabda Román Kupa

Sorozatban immár harmadik Román Kupa serlegét nyerheti meg a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabda csapata, amennyiben a Sepsi Arénában kedden este 7 órakor kezdődő döntőben legyőzni a Nagyváradi CSM együttesét.

Ugyancsak sorozatban harmadik alkalommal fordul elő, hogy a fináléban két erdélyi alakulat vív meg a trófeáért: 2016-ban Nagyváradon a helyi CSM-t, tavaly Nagyszebenben pedig a Marosvásárhelyi BC-t győzték le a kolozsváriak.

A Sepsi Arénában megrendezett hétfői elődöntőkön előbb a Nagyváradi CSM biztosította be döntős helyét azzal, hogy 71-65-re legyőzte a Bukaresti CSM Steaua Eximbank csapatát. Sokkal nehezebb dolga volt a címvédőnek a Temesvári BC-vel, amely annak ellenére fejtett ki komoly ellenállást (77-75), hogy a negyeddöntőben csak háromszoros hosszabbítás után tudott túllépni a Nagyszebeni CSU-n.

Az utóbbi két év bajnokai, az U-BT és a CSM nagyon jól ismerik egymást. Két évvel ezelőtt a nagyváradiak 3-1-re győzték le az U-BT-t a bajnoki döntőbe jutásért, tavaly a kolozsváraik visszavágtak a CSM-nek a bajnokság ugyanazon szakaszában. 

Ez lesz a csapatok 48. összecsapása, az örökmérleg 33-14-es eredményt mutat a Kolozsvári U-BT javára.

Idén eddig egyszer találkoztak, a Kolozsváron megrendezett találkozó az utolsó másodpercekben dőlt el, amikor Giordan Watson a dudaszó előtt megfordította az eredményt (83-82).

Kapcsolódók

Kimaradt?