El: Olympique Marseille-Atlético Madrid döntő lesz

Az Atlético Madrid az idegenbeli 1-1 után a csütörtöki, hazai visszavágón 1-0-ra legyőzte az Arsenalt a labdarúgó Európa Liga elődöntőjében. Az Olympique Marseille lesz az Atlético Madrid ellenfele a labdarúgó Európa Liga döntőjében.

Az idény végén távozó Arséne Wenger pályafutása 250. európai kupamérkőzésén ült vezetőedzőként a kispadon, de az Arsenal számára meglehetősen rosszul kezdődött a mérkőzés: a francia hátvéd, Laurent Koscielny tíz perc után súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, a földre került, és komoly fájdalmak közepette csak hordágyon tudta elhagyni a pályát. Az eset teljesen vétlen helyzetben történt, fizikai kontaktusról szó sem volt.

Az angol csapat az első félidőben egyszer sem találta el a kaput, a madridiak is csak egyszer, de abból gól lett: Diego Costa a hosszabbítás pillanataiban talált a hálóba. 

Edzőjük, Diego Simeone az európai szövetség büntetése miatt csak a díszpáholyból nézhette a találkozót.

A második felvonásban sokkal több lehetőségük volt a spanyoloknak, és bár újabb gól nem született, az 1-0-s végeredmény is a 2010-ben és 2012-ben EL-győztes Atlético továbbjutását jelentette.

Az Olympique Marseille lesz az Atlético Madrid ellenfele a labdarúgó Európa Liga döntőjében.

A francia csapat ugyan az elődöntő csütörtök esti visszavágóján eltékozolta az első, hazai meccsen megszerzett kétgólos előnyét a Salzburg otthonában, de a hosszabbítás hajrájában egy szöglet után sikerült betalálnia, így végül mégis kiharcolta a továbbjutást.

Az OM félig-meddig hazai pályán játszhatja majd a finálét, amelyre május 16-án Lyonban kerül sor.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?