EL: kialakult a negyeddöntő mezőnye

Több nagyágyú is elvérzett az Európa-liga nyolcaddöntőiben.

A Dortmund hazai 2-1-es veresége után a Salzburg otthonában próbálta meg kiharcolni a továbbjutást, a Milannak szintén egy otthoni váratlan kudarc után kellett volna csodát tennie Londonban, míg a Lyon az idegenbeli győzelme után jó esélyekkel lépett pályára a CSZKA Moszkva ellen.

Az Arsenal-Milan találkozó eseméyndúsan indult, a vendégek már a 30. másodpercben vezetést szerezhettek volna, de André Silva nem talált kaput. Calhanoglu annál inkább, aki a 35. minutumban irgalmatlanul kilőtte a balalsó sarkot. Sokáig azonban nem örülhettek a milánóiak, Wellbeck kamuesését ugyanis megette az alapvonali asszisztens, akinek intésére a játékvezető érthetetlen módon tizenegyest ítélt. A büntetőt a „sértett" bevágta, így szünetben 1-1 állt az eredményjelzőn. A második félidőben kiegyenlített küzdelem folyt az Emirates gyepén, a 71. percben aztán Xhaka lezárta a továbbjutás kérdését, távoli lövését Donnarumma nemes egyszerűséggel bevédte. A végeredményt Wellbeck állította be a 86. percben, közelről fejelt a milánói kapuba.

A Lyon szintén korán eldönthette volna a továbbjutás kérdését, több komoly helyzetet kidolgozott, de ki is hagyta őket, a CSZKA pedig büntetett, Golovin nagyszerű tekerésével a 39. percben egalizálta a párharcot. A szünet után Cornet góljával egyenlítettek a franciák, mielőtt azonban elhihették volna, hogy nyeregben vannak, Musa és Wernbloom öt percen belül sokkolta őket. Diaz a 71. minutumban visszahozta a lyoni reményeket, hiába támadta végig azonban a hajrát a hazai alakulat, nem tudott újabb gólt szerezni, így búcsúzott a további küzdelmektől.

A Dortmund győzelmi kényszerben lépett pályára Salzburgban, a továbbjutáshoz ráadásul két gólra volt szüksége Peter Stöger együttesének. Az első félidőben mégis Bürki tartotta meccsben a németeket, csak neki volt köszönhető, hogy megúszták kapott találat nélkül a szünetig. A folytatásban is csak helyzetekig jutottak a csapatok, gólt nem szereztek, ez pedig hatalmas meglepetésre azt jelentette, hogy az osztrák csapat jutott a nyolc közé.

Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágó:
Arsenal (angol)-AC Milan (olasz) 3-1 (1-1), tj: az Arsenal, 5-1-es összesítéssel.
Salzburg (osztrák)-Borussia Dortmund (német) 0-0, tj: a Salzburg, 2-1-es összesítéssel.
Olympique Lyon (francia)-CSZKA Moszkva (orosz) 2-3 (0-1), tj: a CSZKA Moszkva, 3-3-as összesítéssel.
Plzen (cseh)-Sporting Lisboa (portugál) 2-1 (1-0, 2-0, 2-1), tj: a Sporting Lisboa, 3-2-es összesítéssel.
Zenit (orosz)-RB Leipzig (német) 1-1 (1-1), tj: az RB Leipzig, 3-2-es összesítéssel.
Dinamo Kijev (ukrán)-Lazio (olasz) 0-2 (0-1), tj: a Lazio, 4-2-es összesítéssel.
Athletic Bilbao (spanyol)-Olympique Marseille (francia) 1-2 (0-1), tj: az Olympique Marseille kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel.
Lokomotiv Moszkva (orosz)-Atlético Madrid (spanyol) 1-5 (1-1), tj: az Atlético Madrid kettős győzelemmel, 8-1-es összesítéssel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?