EL: az Atlético és a Marseille áll jobban az elődöntők első felvonása után

Az Atlético Madrid emberhátrányban harcolt ki 1-1-es döntetlent az Arsenal vendégeként a labdarúgó Európa Liga elődöntőjének első felvonásán, míg az Olympique Marseille 2-0-ra legyőzte az RB Salzburgot.

Az Atlético már a 10. percben megfogyatkozott: Sime Vrsaljkot a második sárga lapot követően kiállította a játékvezető. Az Arsenal végig óriási mezőnyfölényben játszott, de gólhelyzetet csak ritkán alakított ki. A 61. percben aztán Alexandre Lacazette találatával mégis vezetést szerzett a házigazda, ám hiába szorult be saját térfelére a spanyol csapat szinte az egész mérkőzésen, a hajrában Antoine Griezmann révén egyetlen lehetőségéből egyenlített.

Az Olympique Marseille Florian Thauvin 15. percben szerzett góljával megérdemelten került előnybe, és az első félidőben végig irányította a játékot az RB Salzburg ellen. A 63. percben az alig három perce pályán lévő csereember, Clinton Njie duplázta meg a franciák előnyét. Kétgólos hátrányban az osztrákok hiába vállaltak fel bátrabb támadójátékot, nem sikerült szépíteniük.

Eredmények, elődöntő, 1. mérkőzések:
Arsenal (angol)-Atlético Madrid (spanyol) 1-1 (0-0)
Olympique Marseille (francia)-RB Salzburg (osztrák) 2-0 (1-0)

A visszavágókat jövő csütörtökön játsszák, a döntőt május 16-án Lyonban rendezik.

Kapcsolódók

Kimaradt?