Halep ismét nyert és a döntőért játszhat Indian Wellsben

Elődöntőbe jutott Simona Halep a 7 972 535 dollár összdíjazású, Indian Wells-i keménypályás tenisztorna női versenyében, miután 6:4, 6:7 (5), 6:3 arányban legyőzte szerdán a horvát Petra Martićot.

Halepnek nehéz mérkőzésen, két óra és 23 perc játék után sikerült nyernie a világranglista 51. helyén álló, 27 éves ellenfelével szemben.

Jól kezdte a találkozót a világelső román lány, brékkel indított, aztán megnyerte saját adogatását (2:0) is, majd mindketten hozták a szervájukat, így végül 6:4-re nyerte Halep az első játszmát. A második szett elején sokat hibázott a román, így a horvát lány elhúzott 3:0-ra, majd 4:1-re és 5:2-re is vezetett. Halepnek sikerült kiegyenlítenie 5:5-re, majd 6:6-nál tie-break következett. Amikor ellenfele szettlabdához jutott, Halep elrontott egy könnyű ütést, így Martić nyerte a rövidített játékot és ezzel a játszmát (7:6). A döntő szettben Halep hozta első adogatását, utána azonban többször is hibázott, így Martic átvette a vezetést (3:1). Ekkor a román lány láthatóan lehiggadt, és sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtva sorozatban öt játékot nyert meg, 6:3-ra hozva a döntő játszmát. 

A legjobb négy között Naomi Osaka lesz Halep ellenfele. A japán lánynak - nagy meglepetésre - 6:2, 6:3-ra sikerült legyőznie a negyeddöntőben az ötödikként kiemelt cseh Karolina Pliskovát. Halep és Osaka eddig három alkalommal találkozott egymással, mindháromszor a román lány nyert. 

Kapcsolódók

Kimaradt?