Indian Wells: Halep bejutott a nyolcaddöntőbe

Simona Halep bejutott a 7.972.535 dollár összdíjazású, Indian Wells-i (Kalifornia) keménypályás tenisztorna női versenyének nyolcaddöntőjébe, miután vasárnap 1:6, 7-6 (3), 6-2 arányban legyőzte az amerikai Caroline Dolehide-ot.

A férfi párosok versenyében Horia Tecău és a holland Jean-Julien Rojer 7:6 (5), 6:4-re verte a Ryan Harrison, Max Mirni amerikai-fehérorosz párost.

A világelső román teniszezőnek 2 óra 6 percre volt szüksége, hogy legyőzze a mindössze 19 éves, a WTA ranglista 165-ik helyén álló Dolehide-ot, aki az előző fordulóban, nagy meglepetésre, hazaküldte a 30-ik helyen kiemelt szlovák Dominika Cibulkovát.

Az amerikai játékos uralta az első játszmát és a másodikban is rövidítésig vitte, ám innentől kezdve Halep tapasztalata érvényesült. Megnyerte a tie-break-et és behúzta a döntő szettet is, noha ebben is minimális különbségekkel nyerte az egyes game-ket.

A román teniszező, aki 2015-ben-ben megnyerte az Indian Wells-i tornát, a következő fordulóban a kínai Wang Qiang (26, WTA - 55.), ellen játszik, aki 6:1, 6:2-re győzött a 14-ik helyen kiemelt francia Kristina Mladenovic ellen.

A férfi párosok versenyében Horia Tecău és a holland Jean-Julien Rojer 7:6 (5), 6:4-re verte a Ryan Harrison, Max Mirni amerikai-fehérorosz párost.

Tecău és Roger a következő fordulóban a spanyol Feliciano Lopez, Marc Lopez duó ellen lép pályára, akik a Juan Martin Del Potro (Argentína), Grigor Dimitrov (Bulgária) páros ellenében jutottak a nyolcaddöntőbe.

Kapcsolódók

Kimaradt?