Indian Wells: Niculescu, Buzărnescu és Copil kiesett a tenisztorna első fordulójában

Sorana Cîrstea legyőzte Monica Niculescut az első forduló „román meccsén”, Mihaela Buzărnescu és Marius Copil kiesett a 7.972.535 dollár összdíjazású Indian Wells-i keménypályás tenisztorna egyes versenyének első fordulójában. 

A „román nyitómeccsen” Sorana Cîrstea sima 6:2, 6:3-ra verte Monica Niculescut. Ugyancsak az első fordulóban Mihaela Buzărnescu 3:6, 6:4, 6:2 arányban alulmaradt az amerikai Jennifer Brady-vel szemben.

A férfiak versenyében Marius Copil drámai küzdelemben 14-12-re veszítette el a döntő szett tie-break-jét a lengyel Peter Polanskyval szemben úgy, hogy az előző két szettet is csak rövidítéssel tudták lezárni. Eredmény: 7:6 (3), 6:7 (5), 7:6 (12). 

Páros verseny: Halepék kiestek

A Monica Niculescu, Andrea Hlaváčková román–cseh páros továbbjutott, az Irina Begu–Simona Halep duó kiesett a keménypályás tenisztorna női páros versenyének első fordulójában. 

Az ötödik helyen kiemelt Monica Niculescu és Andrea Hlaváčková 6-2, 2-6, 10-4 arányban legyőzték a cseh Karolína és Kristýna Plíšková ikreket. A legjobb 16 között Niculescuék a Shuko Aoyama (Japán), Yang Zhaoxuan (Kína) párossal mérik össze erejüket. A cseh–román páros győzelmét 28 880 dollárral és 120 WTA ponttal honorálják.

Irina Begu és Simona Halep 6-3, 1-6, 10-3 arányú vereséget szenvedett a Nicole Melichar, Květa Peschke amerikai–cseh duótól úgy, hogy a meccs tie-breakben 3-0-ra vezettek, és onnan zsinórban 10 pontot veszítettek. A női egyesben első helyen kiemelt Halep ezzel lemondhat azon célkitűzéséről, hogy megszerezze azt az egymillió dolláros különdíjat, amit a szervezők annak a játékosnak ajánlottak fel, aki egyesben és párosban is képes megszerezni a győzelmet. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?