Erste Liga: egy meccsre az elődöntőtől a Csíkszeredai Sportklub

Harmadik mérkőzését is három góllal húzta be a Csíkszeredai Sportklub a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében és már 3–0-ra vezet összesítésben. Ez azt jelenti, hogy amennyiben vasárnap is sikerül behúzni a találkozót, akkor már elődöntőbe jutnak a kék-fehérek. Ehhez viszont még lesz egy-két szavuk az Acélbikáknak is.

Kétmeccses hátránnyal érkezett Csíkszeredába, a Sportklub vendégségébe, a Dunaújvárosi Acélbikák alakulata a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének harmadik, illetve negyedik összecsapására. Mindkét fél számára a tét hatalmas volt.Ennek ellenére nem úgy tűnt az első percekben, hogy az elmúlt két meccs helyrerázta volna az Acélbikákat, hiszen a Sportklub kezdett nagyobb elánnal. Kisebbe nagyobb helyzetek ugyan voltak mindkét oldalon, de a gólcsendet a hazai alakulat törte meg a hatodik percben. Egy újvárosi eladott pakkból a Szcsasztlivij-Valchar páros fordult le, hogy előbbi könyörtelenül kihasználja az adódó lehetőséget. Rögtön a gól után Fabus rontott ziccert, majd Fodor és Papp előtt adódtak nagy lehetőségek. Első komolyabb vendég akcióra 15 percet kellett várni, amikor Turcotte tette próbára Onodit. A harmad hajrájában pedig Valchar faragta szét a vasat.

A második felvonás kettős emberelőnyben találta a Sportklubot Hruby, illetve Duschek szabálytalanságai után. A kettős fórt pedig Valcharra volt kihegyezve, amelyet a cseh csatár értékesített is. Hamar jöhetett volna erre a vendég válasz, de Izacky fejvédőn találta Onodik, hogy pár percre rá Becze faragjon a hátrányból. Ezen periódusban nem igazán játszottak a felek egyenlő létszám mellett, rengetegszer állt a játék, így nem volt az túl izgalmas. Annál inkább az utolsó öt perc. Előbb Azari a vasat találta el, majd lefordult a Sportklub és Fabus találta magát szembe Duschekkel, akit szépen elfektetett és visszaállította a kétgólos különbséget. Az összes puskapor ekkor még nem volt ellőve, hiszen a vendég oldalról Becze és Silló, míg a hazai részről Farkas hagyott ki nagy lehetőséget.Az utolsó harmadra az volt a kérdés, hogy a Sportklub védelme feszes tud-e maradni, mint a korábbi meccseken, vagy sikerült valami újat húznia Jason Morgan vezetőedzőnek. Nem sikerült, bár egy védelmi megingást Izacky kihasznált, de nem volt erő a Dunaújvárosban. Szcsasztlivij pedig az 56. percben eldöntötte a meccs sorsát, második góljával, bár a vendégek mester még megpróbálkozott a kapaslehozatallal, de az visszafelé sült el.

Vasárnap 18 órától rendezik a párharc negyedik meccsét, amelyen a Sportklub bebiztosíthatja elődöntős helyét, ám a Dunaújvárosnak nem lesz veszíteni valója. Minden kétséget kizáróan pikáns meccsre lesz kilátás, hiszen a párharc egyáltalán nem lefutott. A Dunaújvárosban van puskapor és ezt bizonyították úgy az alapszakaszban, mint a középszakaszban.

Eredmény

Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák 5–2 (1–0, 2–1, 2–1)

Gólszerzők: Szcsasztlivij (6., 56.), Valchar (21.), Fabus (36.), Belov (59.), illetve Becze (28.), Izacky (45.).

Mestermérleg

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: „Egy kis lépést tettünk az elődöntő felé, de mindig az utolsó a legnehezebb. A mai napon úgy gondolom, hogy hasonló szellemben játszottunk, mint a két idegenbeli meccsen. Nagyon jó védekező játékot mutattunk, kevés hibát vétettünk, kimondottan a harmadik harmadban, ahol viszont egyet hibáztunk és gólt lőttek. Mindenki nagyon jól játszott, sokat korcsolyáztunk, sok pozitív dolgot láttam viszont a csapattól. Viszont ez egy rájátszás nem lehet tudni, mi lesz holnap, ahol természetesen ugyanezen játékunkat szeretném, ha megismételnénk.”

Jason Morgan, Dunaújvárosi Acélbikák: „A támadó szekcióban nem látom azt a bizalmat, ami megvolt az egész alapszakasz során. A srácok nagyon frusztráltak, ami elveszett energia. Ebből kifolyólag egyre lejjebb süllyedünk. Nincs meg a kellő tapasztalat ezen helyzetek kezelésére és úgy gondolom, hogy most Csíkszereda ebben nő fölénk. Sok tapasztalt játékosuk van. Feljöttünk kétszer is mínusz egyre, de ez nem elég itt a rájátszásban.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?