Erste Liga: megtáltosodtak a rájátszásra az erdélyi csapatok

Kemény feladat elé állította a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatát a Dunaújvárosi Acélbikák az Erste Liga negyeddöntőjének második összecsapásán, de míg kedden az első, addig szerdán a második sor röpítette a gárdát a győzelembe. A másik erdélyi csapat, a Brassói Corona is remekelt magyarországi vendégjátékán, a barcaságiak is elvették az Újpest pályaelőnyét.

Ezúttal nem dinamikusabb, hanem sokkal okosabb és erőszakosabb volt a Sportklub ellenfelénél. A párharc Csíkszeredába folytatódik.

Arra lehetett számítani a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén a Dunaújvárosi Acélbikák és a Csíkszeredai Sportklub között, hogy sokkal keményebb lesz mint az első. Egyrészt a hazaiak kijózanító pofont kaptak az első meccsen, továbbá azzal is tisztában voltak, hogy amennyiben veszítenek másodjára is akkor, nagyon nehéz helyzetbe kerülnek, hiszen hétvégén a Sportklub lesz a páros meccs rendezője.

Ennek fényében kőkemény, ütközésekkel, helyenként indulatokkal teli meccset vívott egymással a két csapat. Egyenlő erők küzdelme zajlott a jégen mígnem a 13. percben egy tanári módon végigvitt akció során Fabus megtörte a jeget. Az öröm röpke másfél percet tartott amikor Nageler húzott el egyedül a balszélen és csapta be Onodit. A mérkőzés első kulcsmomentumát a 19. perc hozta meg, amikor a játékvezetők Beczét 5+20 perccel büntették. A fórt pedig pár másodperccel a harmad vége előtt ki is használta a Sportklub. Brnak löketébe Farkas ért bele mesterien.

A második felvonásban élt tovább a vendég előny, de ezt már nem sikerült gólra váltani. Sőt a hazaiak újfent egyenlítettek Turcotte révén. Igazi parázscsata alakult ki a jégen. Az volt az ember érzése, hogy aki gólt szerez, az megnyerheti a meccset. És végül ez így is lett. A játékrész vége felé Szcsasztlivij két alkalommal is villant és a két gól mellé, lélektani előnyhöz is juttatta a kék-fehéreket.
Az utolsó felvonást a Leo Gudas-Hozó Levente edzőpáros alakulata mesterien hozta le. Gyakorlatilag helyzetet sem igazán hagytak az Acélbikáknak, akik egyre görcsösebbé és pontatlanná váltak. Az i-re a pontot végül a harmadik sor tette fel. Az 51. percben Flinta kékvonalas lövésébe Antal Zs. hihetetlenül jó érzékkel tette bele ütőjét és a pakk a vas alá zúdult.

A Sportklub újabb győzelmével a négy nyert meccsig tartó párharcban hatalmasnak, de nem magabiztosnak mondható előnyre tett szert. Szombaton és vasárnap 18 órától Csíkszeredában folytatódik a párharc és amennyiben ez a játék folytatódik, akkor sok öröme lelhet benne a hazai publikumnak.

Eredmény
Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub 2–5 (1–2, 1–2, 0–1)
Gólszerzők: Nageler (14.), Turcotte (24.), illetve Fabus (13.), Farkas (20.), Szcsasztlivij (35., 38.), Antal Zs. (51.).

A négy nyert meccsig tartó párharc állása: 2–0 a Sportklub javára.
A következő két mérkőzést Csíkszeredában rendezik szombaton és vasárnap 18 órától.

A Corona is elvette az Újpest pályaelőnyét

A Brassói Corona sem akart lemaradni nagy riválisától és a rájtászás első, idegenbeli mérkőzésén 4-1-re legyőzte az Újpestet.

Folytatás csütörtökön este 19 órától.

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?