Erste Liga: a Sportklub esélyt sem adott az Acélbikáknak

A várakozásokkal ellentétben tükörsima győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén a Dunaújvárosi Acélbikák vendégeként, így már nála van a pályaelőny.

A kék-fehérek a decemberben mutatott játékukkal rukkoltak elő és feledtették a középszakasz botladozásait.

A kék-fehérek célja az volt és arról is fogadkoztak, hogy elveszik a Dunaújváros pályaelőnyét. És ez a fogadalom ténnyé vált kedd este. A felek a mérkőzés elején nem sokat lacafacáztak és azonnal egymásnak estek. Onodi és Duschek sem unatkozhatott, bár utóbbi végképp nem. A hazai kapus ráadásul már a negyedik percben maga mögül kellett kiszedje a pakkot, hiszen Taratuhin, Fodor és Valchar addig húzogatta a hazai védelmet, míg Bjelovra nem figyeltek a kéken, aki köztudottan erős löketeket tud elereszteni és ez ezúttal is így volt. A folytatásban is vendégek akarata érvényesült, a hazaiak egyszer jutottak el a csíki kapuig és akkor a vasat találták el. Nem úgy a túloldalon, ahol sorra záporoztak a lövések, mígnem Szcsasztlivij is felavatta Duscheket. A Sportklub szemmel láthatóan sokkal gyorsabb, dinamikusabb volt, míg a hazaiak legfeljebb a játékot tudták tördelni. Maradt viszont a 0–2, bár Taratuhin, Szcsasztlivij, de leginkább Fabus nagyon közel járt a 0–3-hoz.

A második felvonás némiképp kiegyenlítettebb játékot hozott és bár a DAB hamar emberelőnyhöz jutott azt nem tudták kihasználni, sőt Valchar hatalmas ziccert vétett, miként Fodor Csanád is. A csíkiak továbbra is domináltak és ezt egy újabb emberhátrány tudta megtörni, ami viszont előnybe fordult.

És áthúzódott az utolsó felvonásra, de nem sikerült kihasználni. Mi több előbb Bjelov, majd Taratuhin is a büntetőpadra ülhetett és az Acélbikák gyakorolhatták a speciális játékukat, de a Sportklub védelme kifogástalan volt. Öt az öt ellen, pedig újfent olyan ritmusban játszott a Sportklub, amelyre nem volt ellenszer és több lehetőség kimaradt. Az 53. percben pedig el is dőlt a meccs. Valchar emberelőnyben egyéni akcióba kezdett, végig vitte mindenkin a pakkot és Duscheket is becsapta. Hamar végképp le lehetett volna zárni minden nyitott kérdést, de előbb Farkas vétett ziccert ajtó-ablak helyzetben, majd Valchar faragta szét a vasat. Két és fél perccel a vége előtt Jason Morgan kockáztatott, lehozta Duscheket és a létszámfölény ezúttal góllá érett, bár szerencsés volt a találat. A hazai vezetőedző a szépítő találat után is megpróbálta a hat az öt elleni játékot, de ez ezúttal visszafelé sült el és Valchar meglötte saját maga második, míg csapata negyedik gólját.

A pályaelőnyt tehát elvette a Sportklub a Dunaújvárostól és azt szerdán este 19 órától akár tovább is növelheti.

Eredmény
Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub 1–4 (0–2, 0–0, 1–2)
Gólszerzők: Becze (58.), illetve Bjelov (4.), Szcsasztlivij (11.), Valchar (53., 59.).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?