Megdőlt a Premier League tavalyi költési rekordja

A nyári átigazolási piac jövő csütörtöki zárása előtt egy héttel megdőlt az angol élvonalbeli labdarúgócsapatok tavaly felállított költési rekordja.

A sportingintelligence.com kimutatása szerint azzal, hogy Wesley Hoedt szerdán 15 millió fontért a Laziótól a Southamptonhoz került, az új csúcs 1,185 milliárd font. A Premier League húsz klubja tavaly 1,18 milliárd fontot költött új játékosokra.

A csapatok közül a két manchesteri bizonyult a legaktívabbnak: a City 221,5 millió fonttal messze a 145,8 milliónál tartó United előtt jár, utóbbi viszont nem sokkal előzi meg az Evertont (139,9).

A PSG által a Barcelonának Neymarért kifizetett 222 millió eurós világrekord keltette hullámok viszont még az angol élvonalra is komoly hatással lehetnek a következő egy hétben. Spanyol sajtóhírek szerint a katalánok már 138 millió fontot ajánlottak a Liverpoolnak Philippe Coutinhóért. Amennyiben a brazil irányítót mégis eladja az értékesítésétől eddig mereven elzárkózó Liverpool, az további jelentős forgalmat generálhat.

Kapcsolódók

Kimaradt?