Rooney visszatért, Lukaku távozik az Evertontól

Az Everton FC bejelentette hatodik nyári igazolását, aki nem más, mint a nevelőegyesületéhez visszatérő Wayne Rooney. Romelu Lukaku időközben elköszönt a rajongóktól, a belga csatár a Manchester Uniteddal készül szerződést kötni.

A nyári átigazolási szezon egyik legérdekesebb klubváltása teljesült be a hétvégén: Wayne Rooney visszatért az Evertonhoz, amelynél mindössze 16 évesen mutatkozott be a Premier League-ben. A Liverpoolban született támadó most már túl van a harmincon, a Man. United színeiben összesen 16 trófeát, köztük öt bajnoki címet nyert.

Rooney az elmúlt években egyre kevesebbet játszott a Unitednál, a legutóbbi szezonban csak 15 mérkőzésen került be José Mourinho kezdőcsapatába, igaz, tíz másik alkalommal csereként lépett pályára.

A válogatott labdarúgó azt nyilatkozta, pályafutása csúcsát jelentené, ha az Evertonnal kupákat tudna nyerni. „Imádja az Evertont és mindenáron vissza akart térni a klubhoz. Még mindig csak 31 éves és kétségtelenül megvannak az adottságai. Fantasztikus, hogy itt van velünk” – mondta az Everton Tv-nek Ronald Koeman, a liverpooli klub vezetőedzője.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a Kékeknek pontosan mennyibe került Rooney visszatérése, a szerződése viszont 2019. június 30-ig szól. Az Everton FC vezetői eddig már közel 100 millió eurót fordították erősítésekre ezen a nyáron. Korábban öt huszonöt éven aluli játékos érkezett: Jordan Pickford (23 éves angol kapus, Sunderland), Michael Keane (24, ír középhátvéd, Burnley), Davy Klaasen (24, holland támadó középpályás, Ajax), Henry Onyekuru (20, nigériai szélső, KAS Eupen, Belgium), Sandro Ramírez (21, spanyol középcsatár, Málaga CF).

Az FC Barcelona időközben 12 millió euróért visszavásárolta Gerard Deulofeu-t, míg Tom Cleverley-t a Watford vitte 9,3 millióért. Az Everton most Romelu Lukaku eladásából profitálhat nagyot. A belga középcsatár három éve 35,36 millió euróért érkezett a Chelsea-től, és brit lapértesülések szerint az Everton ennek az összegnek a duplájáért fogja továbbadni a Manchester Unitednak. Lukaku a hétvégén orvosi vizsgálaton vett részt Manchesterben, hétfőn pedig egy Instagram-üzenettel köszönt el az Everton szurkolóitól.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?