BL-selejtező: nem kapott ki Lisszabonban a FCSB

Pozitív eredményt ért el Nicolae Dică csapata az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjének play-off-körében, a José Alvalade Stadionban nem született gól a kedd esti odavágón.

A Sporting többet birtokolta a labdát és jóval több gólszerzési lehetőséget alakított ki, de az ellentámadásokra építő román ezüstérmes egy kis szerencsével akár a győzelmet is megszerezhette volna.

Az első félidőben a csapatkapitány Denis Alibec puskázott el egy nagy helyzetet, míg a 77. percben Gabriel Enache törhetett egyedül kapura, lövése azonban pontatlan volt. A portugál csapat csak kapufáig jutott, az első félidő közepén az argentin Marcos Acuna révén.

Mihai Pintilii – akit Felix Brych játékvezető kiállított a mérkőzés utolsó negyedórájában – a lefújás után azt mondta, reméli jövő héten megtelik a bukaresti Nemzeti Aréna, mivel nagy esélyük van bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A visszavágót augusztus 23-án rendezik.

Szintén kedden a Liverpool két gólt szerezve nyert a Hoffenheim pályáján, a német együttes csak a végjátékban tudott szépíteni. Az előző körben az FC Viitorult búcsúztató APOEL a cseh bajnok Slavia Prahát győzte le hazai környezetben. A CSZKA Moszkva is jó helyzetben van, miután 1–0-ra nyert Svájcban a Young Boys ellen. Az FC Köbenhavn csapata 1–0-ra alulmaradt Azerbajdzsánban.

UEFA Bajnokok Ligája, utolsó selejtezőkör

Sporting CP–FSCB 0–0
Lisszabon, Jose Alvalade Stadion, 45 ezer néző
vezette: Felix Brych
piros lap: Mihai Pintilii (79.)
Sporting: Rui Patrício – Cristiano Piccini, Sebastian Coates, Jérémy Mathieu, Fabio Coentrao (Iuri Medeiros, 86.) – Rodrigo Battaglia, Adrien Silva (kapitány; Bruno Fernandes 67.) – Marcos Acuna, Daniel Podence (Seydou Doumbia 60.), Gelson Martins – Bas Dost. Edző: Jorge Jesus.
FCSB: Florin Niță – Gabriel Enache, Ionuț Larie, Marko Momcsilovics, Junior Morais – Mihai Pintilii, Ovidiu Popescu – Filipe Teixeira, Florin Tănase (Vlad Achim 83.,), Cătălin Golofca (William de Amorim 57.) – Denis Alibec (kapitány; Harlem Gnohéré 90.). Edző: Nicolae Dică.

A keddi játéknap további mérkőzésein

Qarabag–FC Köbenhavn 1–0
Hoffenheim–Liverpool 1–2
Young Boys–CSZKA Moszkva 0–1
APOEL–Slavia Praha 2–0

Kapcsolódók

Kimaradt?