Rommá verték a román kosárlabda-válogatottat Görögországban

Óriási vereségbe szaladt be Románia férfi kosárlabda-válogatottja, amely a napokban felkészülési tornán vesz részt Görögországban.

Hétfőn a görög csapat 58 (!) ponttal dobott többet Marcel Țenter legénységénél, a 106:48-as végeredmény nem túl bíztató az augusztus végén kezdődő Európa-bajnokságra nézve.

A román válogatott a mérkőzés összes negyedét elvesztette, különösen az első játékrészben gyengélkedett a csapat: a görögök már 22:7-re vezettek tíz perc után.

A vendégektől egyedüliként Vlad Moldoveanu dobott tíz pont fölött, míg a hazaiaknál ugyanez három kosárlabdázónak sikerült, a legeredményeseben Kosztasz Papanikolau, az Olimpiakosz bedobója játszott.

A Pátra városában zajló felkészülési torna másik hétfői mérkőzésén Nagy-Britannia 86:64-re győzött Ukrajna csapata ellen. Az eredményeknek megfelelően a kedd esti döntőben a görögök a britekkel, a románok pedig az ukránokkal játszanak a harmadik helyért. Utóbbi találkozó 18 óra 45 perckor kezdődik.

Románia férfi kosárlabda-válogatottja a kolozsvári C-csoportban szerepelhet az Európa-bajnokságon, a címvédő spanyolok, a horvátok, a csehek, a montenegróiak, illetve a magyarok társaságában. A mérkőzéseket szeptember 1–7. között rendezik meg a kolozsvári sportcsarnokban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?