Tunéziát fogadja Kolozsváron a román kosárlabda-válogatott

Románia férfi kosárlabda-válogatottja már egy ideje Kolozsváron, vagyis az idei Európa-bajnokság C-csoportjának rendező városában készül a rangos tornára.

A Román Kosárlabda Szövetség szerdán közölte, hogy a nemzeti csapat a napokban két felkészülési mérkőzést játszik a Horia Demian Sportcsarnokban. Pénteken (július 19-én) és vasárnap a tunéziaiakkal mérkőzik meg a Marcel Țenter által irányított válogatott. Mindkét találkozó 18 órától kezdődik, de egyelőre nem tudni, hogy az érdeklődők megnézhetik-e a helyszínen a tesztmeccseket.

A kosarasok nemrég egy tétnélküli tornán vettek részt Portugáliában, ahol a hazaiaktól 56:65, míg az észtektől 55:87 arányú vereséget szenvedtek el.

Pillanatnyilag a következő játékosokból áll a keret: Vlad Moldoveanu, Alexandru Olah, Andrei Mandache, Giordan Watson, Titus Nicoară, Török Roland, Cătălin Baciu, Bogdan Țibîrnă, Iulian Orbeanu, Vlad Corpodean, Radu Paliciuc, Adrian Guțoaia, Cătălin Petrișor, Octavian Popa-Calotă, Adrian Tudor.

Jövő héttől három fiatal – Emanuel Cate, Kuti Nándor és Bogdan Nicolescu – csatlakozik a többiekhez, ők most a nagyváradi U20-as világbajnokságon képviselik a román színeket.

A felnőtt Európa-bajnokság rajtjáig még 42 napot kell várni. A kolozsvári csoportban a román válogatott mellett Horvátország, Csehország, Spanyolország, Montenegró, illetve Magyarország csapata szerepelhet. A hatosból négy együttes jut tovább a kieséses szakaszba.

Kimaradt?