Kosárlabda: döntőt nyerve léptek szintet Kuti Nándorék

A román válogatott sikerével végződött vasárnap az U20-as fiúcsapatoknak rendezett B-divíziós kosárlabda-Európa-bajnokság Nagyváradon.

A hazaiak a döntőben a horvátokat múlták felül 80:67 arányban – a feljutást kiharcoló együttesnek Kuti Nándor (Kolozsvári U-BT) és Engi-Rosenfeld Dávid (Maros BC) is tagja volt.

A döntőt kétezer néző látta az Antonio Alexe Arénában. Az esélyesebbnek tartott horvátok a nagyszünetben hét ponttal vezettek, de a harmadik negyedben megfordították a meccset a házigazdák, akik végül magabiztosan győztek.

A román korosztályos válogatott még soha nem szerepelt a legfelsőbb csoportban, a jövő évi A-divíziós Eb-t Németországban rendezik.

A nagyváradi torna legjobbjának (MVP) megválasztott Emanuel Cățe a döntőben dupla-duplázott, 20 pontja mellett 14 lepattanót jegyzett. A horvátok legjobbja, Roko Badzim 17 ponttal, hat lepattanóval és öt assziszttal zárt.

A második helyen végző horvát csapat szintén feljutott az A-divízióba, akárcsak a britek, akik a bronzmérkőzésen az oroszok ellen nyertek 81:65-re.

U20-as kosárlabda-Eb, Nagyvárad (fiúk, B-divízió)

Végső sorrend: 1. Románia, 2. Horvátország, 3. Nagy-Britannia
4. Oroszország, 5. Lengyelország, 6. Belgium, 7. Grúzia, 8. Portugália, 9. Finnország
10. Lengyelország, 11. Magyarország, 12. Koszovó, 13. Macedónia, 14. Albánia
15. Fehéroroszország, 16. Szlovákia, 17. Örményország, 18. Írország, 19. Azerbajdzsán, 20. Málta, 21. Moldovai Köztársaság.

Az U20-as román kosárlabda-válogatott összetétele
Játékosok: Emanuel Cățe, Kuti Nándor, Bobe Nicolescu, Bogdan Popa, Radu Vîrnă, Georges Darwiche, Tudor Gheorghe, Anton Diaconescu, Ionuț Berceanu, Sebastian Ionescu, Engi-Rosenfeld Dávid, Andrei Iliescu
Edzők: Tudor Costescu – Alex Ziguli, Ionuț Bâscoveanu és Cosmin Radu.

Kimaradt?