Tour de France: Fabio Aru megelőzte a címvédőt

A pénteki tizenharmadik szakaszon Fabio Aru, az Astana olasz versenyzője tekerhet sárga trikóban, Chris Froome egy hét után elveszítette éllovaspozícióját.

Csütörtökön az egyik leghosszabb, és a legnehezebb szakasz várt a Tour de France mezőnyére, a Pau és Peyragudes közti 214,5 kilométeres etapnak összesen 179-en vágtak neki. A versenyzők dolgát két első és egy kiemelt kategóriás emelkedő nehezítette meg a Pireneusokban.

Az izgalmas királyetapon francia siker született, a hegyi befutót Romain Bardet (AG2R La Mondiale) bírta a legjobban. A kolumbiai Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) és az olasz Fabio Aru (Astana) két másodperccel maradt el a győztestől.

Chris Froome (Team Sky) csak heteddiként ért célba, 22 másodperces hátránnyal. Ezzel a címvédő elveszítette a sárga trikót, Fabio Aru pályafutása során először vezet összetettben a Tour de France-on.

Pénteken újabb hegyi szakasz következik, Saint-Girons és Foix között 101 kilométer, illetve három első kategóriás emelkedő vár a kerékpározókra.

Tour de France, 12. szakasz – Pau-Peyragudes, 214,5 km, hegyi befutó

1. Romain Bardet (francia, AG2R La Mondiale) 5:49:38 óra
2. Rigoberto Uran (kolumbiai, Cannondale-Drapac) 2 másodperc hátrány
3. Fabio Aru (olasz, Aztana) azonos idővel
... 7. Chris Froome (brit, Team Sky) 22 másodperc hátrány

Az összetett élcsoportja
1. Fabio Aru 52:51:49 óra
2. Chris Froome 6 másodperc hátrány
3. Romain Bardet 25 másodperc hátrány
4. Rigoberto Uran 35 másodperc hátrány

Kapcsolódók

Kimaradt?