Tour de France: Zabel rekordja már a múlté

A verseny felélnél változatlanul Chris Froome viseli a sárga trikót a Tour de France-on. A keddi tizedik szakasz végén megint Marcel Kittel örülhetett, a német megdöntötte honfitársa, Erik Zabel rekordját.

A Quick-Step Floors német versenyzője már 102 ponttal vezet az ausztrál Michael Matthews (Team Sunweb) előtt a sprinterek különversenyében. Kittel negyedik szakaszgyőzelmét aratta az idei Touron.

A hétfői szünnapot követően a mezőnyre a Périgueux és Bergerac közötti 178 km várt, nem túl nagy szintkülönbséggel, viszont elég tagolt terepen, szinte folyamatos „liftezéssel”. A sokáig élen álló két szökevényt – Yoann Offredót és Elie Gesbert-t – hét kilométerrel a cél előtt érte utol a mezőny, amely hosszú hajrát nyitott. Ebből a jól taktikázó Kittel jött ki a legjobban, az utolsó métereken ezúttal is megelőzte vetélytársait.

A 29 éves Kittel pályafutása 13. szakaszgyőzelemét aratta a Tour de France-on, a németek közül immár egyedüli rekorder, megelőzve a 12 sikerrel záró Erik Zabelt.

Összetettben nem történt változás: továbbra is Chris Froome áll az élen, a címvédő brit megőrizte előnyét riválisaival szemben. A versenyzőkre szerdán az Eymet és Pau közötti 203,5 kilométer vár. A 104. Tour de France-on a július 23-ai, párizsi befutóig 3540 kilométert teljesít a mezőny.

Tour de France, tizedik szakasz
(Périgueux-Bergerac, 178 km.)

1. Marcel Kittel (német, Quick Step) 4:01:00 óra
2. John Degenkolb (német, Trek-Segafredo) azonos idővel
3. Dylan Groenewegen (holland, LottoNL-Jumbo) azonos idővel.

Az összetett élcsoportja
1. Chris Froome (brit, Team Sky) 42:27:29 óra
2. Fabio Aru (olasz, Asztana) 18 mp h.
3. Romain Bardet (francia, AG2R) 51 mp h.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?