Wimbledon: a legjobb 32 közé jutott Simona Halep

Simona Halep gyengén kezdett, de végül bedarálta brazil ellenfelét a wimbledoni tenisztorna szerdai játéknapján. A második helyen kiemelt román teniszező legközelebb a kínai Suaj Penggel mérheti össze tudását.

Halep nagy favoritként várta a Beatriz Haddad Maia elleni meccset, amely csak este kezdődött el a londoni All England Club egyes számú pályáján. A 21 éves brazil erősen belekezdett, néhány perc alatt a román lány háromgémes hátrányba került. Más kérdés, hogy hamarosan már 3–3 volt az állás, de ezt követően a brazil hozta az adogatását, és újból brékelte Halepet. Haddad Maia 5–3 után nem tudta kiszervárlni a szettet, Halep pedig ismét talpra állt és megnyerte a fordulatos első játszmát.

A második szettben sokáig kellett várni az első brékre, a lányok fej-fej mellett haladtak egészen 3–3-ig, de a végére szétesett a tapasztalatlanabb dél-amerikai, aki másfél órás küzdelemben maradt alul. Halep a londoni Grand Slam-torna harmadik fordulójában a kínai Suaj Penggel találkozik, utóbbi szerdán a spanyol Carla Suarez-Navarrót győzte le simán, 6:2, 6:2 arányban.

Ana Bogdan nem tudta meglepni Caroline Garciát, ugyanakkor Irina Begu is vereséget szenvedett Ana Konjuhtól. Egyébként a legnagyobb meglepetést Petra Kvitova búcsúja jelentette, az esélyesek között emlegetett cseh teniszezőnőt a világranglistán 95. Madison Brengle győzte le három játszmában.

A férfi mezőnyben két nagyágyú, a címvédő és világelső Andy Murray, illetve a Roland Garros-győztes Rafael Nadal is pályára lépett. Mindketten szettveszteség nélkül kvalfikáltak a harmadik fordulóba, Murray Dustin Brownt, míg Nadal Donald Youngot pipálta le. Jo-Wilfried Tsonga, Marin Cilic, Fabio Fognini, Kevin Anderson és Benoit Paire szintén 3:0-s sikert aratott a harmadik napon.

Időközeben a párosok számára is elkezdődött a wimbeldoni torna. A férfiaknál a Jean-Julier Rojer/Horia Tecău duó meglepetésre már az első körben elvérzett. Marius Copil és Fernando Verdasco sem járt sikerrel, őket a hetedik helyen kiemelt Raven Klaasen/Rajeev Ram kettős búcsúztatta. A nőknél Monica Niculescu tajvani párjával nyerni tudott Raluca Olaru és paraguayi partnere ellen.

Wimbledon, 3. nap – a román versenyzők eredményei

Női egyes

Simona Halep–Beatriz Haddad Maia (brazil) 7:5, 6:3
Caroline Garcia (francia)–Ana Bogdan 6:4, 6:3
Irina Begu–Ana Konjuh (horvát) 6:7 (3:7), 6:2, 3:6

Női páros

Hao-Ching Chan (tajvani)/Monica Niculescu–Veronica Cepede Royg (paraguayi)/Raluca Olaru 6:4, 3:6, 6:1

Férfi páros

Jean-Julier Rojer (holland)/Horia Tecău–Thanasi Kokkinakis/Jordan Thompson (ausztrálok) 6:7 (4:7), 6:7 (4:7), 6:7 (4:7)
Raven Klaasen (dél-afrikai)/Rajeev Ram (amerikai)–Marius Copil/Fernando Verdasco (spanyol) 6:3, 6:4, 6:4

További eredmények: ITT!

Csütörtökre csúszott Babosék meccse
Szerda helyett csütörtökre csúszott át Babos Tímea és Andrea Hlavackova páros mérkőzése a wimbledoni teniszbajnokságon. Babos honlapja szerint a negyedik helyen kiemelt magyar, cseh duó az eredeti kiírás szerint szerdán 18 óra körül lépett volna pályára az All England Clubban, ám a feltorlódott program miatt a szervezők elhalasztották a meccsüket. Babosék ellenfele a nyitókörben a hazai közönség előtt szereplő Katie Boulter és Katie Swan lesz. (MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?