Wimbledon: Federer és Djokovics bemutatkozása is rövidre sikerült

Kedden a női és férfi egyes első fordulós küzdelmeivel folytatódott a londoni All England Club pályájáin a wimbledoni tenisztorna. Roger Federer és Novak Djokovics egyaránt másfél szett után jutott tovább, de a világelső Angelique Kerbernek is jól sikerült a bemutatkozás.

Novak Djokovics és Roger Federer ellenfele is feladta a meccset a második szett elején a wimbledoni centerpályán. Az ukrán Alekszandr Dolgopolov 43 perc után fújt visszavonulót, nem sokkkal azt követően, hogy Federer megszerválta pályafutása tízezredik ászát. A svájci klasszis szettelőnyben volt, amikor riválista jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot. Előzőleg Novak Djokovics is nyerésre állt, a szlovák Martin Klizan csupán negyven percet bírta, neki a vádlijával akadtak gondok.

A férfi mezőnyben a kiemeltek közül egyedül Richard Gasquet szenvedett vereséget kedden, a franciát a 35 éves David Ferrer lepte meg, a tapasztalt spanyol játékos négy szettben győzedelmeskedett.

A nőknél Anasztaszija Pavljucsenkova és az ausztrál színeket képviselő Arina Rodinova játszott nagy meccset. Utóbbi hét meccslabdát hárítva szerezte meg a nem mindennapi győzelmet. Egy másik találkozón a világranglisát vezető Angelique Kerber 6:4, 6:4-re múlta felül az amerikai Irina Falconit.

Simona Halep, Irina Begu és Ana Bogdan után Sorana Cîrstea immár a negyedik román versenyző, aki bejutott a második fordulóba. Cîrstea a holland Kiki Bertens ellen nyert 7:6 (7:4), 7:5 arányban. Időközben Babos Tímea megnehezítette Caroline Wozniacki dolgát, de az elveszített második szett után a dán versenyző továbbjutása már nem forgott veszélyben a döntő játszmában.

A wimbledoni Grand Slam-torna második napjának összes eredménye ITT érhető el

Kapcsolódók

Kimaradt?