Wimbledon: román sikerek a nyitónapon; Wawrinka kiesett

Három román versenyző, Simona Halep, Irina Begu és Ana Bogdan is győzni tudott a wimbeldoni teniszbajnokság főtáblájának első körében. A férfiaknál Stanislas Wawrinkát 21 éves orosz fiatalember búcsúztatta.

Kissé nehezen melegedett bele a játékba, de végül 1 óra és 15 perc alatt letudta az új-zélandi Marina Erakovic elleni nyitómérkőzését Simona Halep. A londoni Grand Slam-tornán a világelsőségért harcoló román teniszező az első szettben 2:1-ről fordítva nyert 6:4-re, majd a második játszmát már jóval simábban hozta, 6:1-re.

Hasonló meccset játszott Irina Begu is a házigazdákat képviselő Naomy Broady-val, a bukaresti lány 6:4, 6:2-es sikert aratott hétfőn. Egy másik román teniszező, Ana Bogdan borította a papírformát a kínai Jing-Jing Duannal szemben. Az esélyesebbnek vélt ázsiai háromszor is elveszítette az adogatását, miközben ellenfele rendere hozta az övéit, a végeredmény itt is 6:4, 6:2 lett.

A férfiaknál Marius Copil a német Peter Gojowczykkal találkozott, s bár a mérkőzés egy ideig szorosan alakult, az aradi játékos végül 7:6 (7:5), 2:6, 6:3, 6:1 arányban alulmaradt.

A füves pályás tornán szabadkártyával induló Fucsovics Mártonra nehéz feladat várt az első körben, a világranglistán 26. Gilles Müller ellen bravúrra volt szükség a továbbjutáshoz. Müller a papírformának megfelelően könnyedén jutott tovább (7:5, 6:4, 6:2).

A nap legnagyobb meglepetését az orosz Danyil Medvegyev okozta, azzal, hogy kiejtette az ötödik helyen kiemelt, Roland Garros-döntős Stanislas Wawrinkát. Igaz, a svájcit térdsérülés hátráltatta. Nick Kyrgios számára is véget ért az év harmadik Grand Slam-tornája, az ausztrálnak a csípője vacakolt, így a második szettben feladta a francia Pierre-Hugues Herbert elleni meccset.

Az első versenynap leglátványosabb pontját Dustin Brown hozta össze, a jamaicai-német teniszező mindent megtett a győzelem érdekében, és sikerült is túljutnia a portugál Joao Sousán.

Az összes eredmény egy helyen, a Wimbledon hivatalos oldalán.

Kimaradt?