Eastbourne: Wozniacki megállította Halepet

Kiesett Simona Halep a 753 900 dollár összdíjazású eastbourne-i tenisztorna negyeddöntőjében, miután 7:5, 4:6, 1:6 arányú vereséget szenvedett a dán Caroline Wozniackitól.

Idei első füvespályás tornáján Halepnek kezében volt a mérkőzés, miután a második játszmában 3:0-ra és 4:2-re is vezetett, ám a dán játékos képes volt megfordítani a meccset és 1 óra 54 perc után győzött.

Az első játékban Halep elvette ellenfele adogatását, de ezt követően négy játékot zsinórban elvesztett és az eredmény 1:4, majd 2:5 lett. Ebből az állásból Halep nagyszerű menetelésbe kezdett, öt játékot nyert egymás után és 7:5-re hozta az első játszmát.

A második szettben Halep ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta, nagyszerűen védekezett, kitűnően támadt és az eredmény hamarosan 3:0 lett. A dán játékos 3:2-ra visszajött, majd Halep 4:2-re módosította az állást. Wozniacki bekeményített és jóllehet 4:4-nél Halepnek négy break-labdája is volt, a dán játékos megnyerte a második játszmát.

A harmadik szettben Halep, akinek csütörtökön már volt egy háromjátszmás meccse Pironkovával, egyre többet hibázott, és Wozniacki 6:1-re magabiztosan vitte a döntő szettet.

A világranglista második helyén álló Simona Halep eastbourne-i produkciójáért 18940 dolláros csekket és száz WTA-pontot kap.

A párosok versenyének első fordulójában a Monica Niculescu/Hao-Ching Chan román-tajvani duó 3:6, 6:4, 6:10 arányú vereséget szenvedett a Babos Tímea/Andrea Hlavackova magyar-cseh kettőstől.

Kapcsolódók

Kimaradt?