Kosárlabda Bajnokok Ligája: alakul a következő idény mezőnye

Hét bajnokcsapat, köztük a Kolozsvári U-BT részvételével rendezik meg a Kosárlabda Bajnokok Ligája 2017/2018-as szezonját – írja a totalbaschet.ro szakportál.

A tavaly indított európai kupasorozat új idénye szeptember 19-én veszi kezdetét a selejtezőkörökkel, a négyes döntőt pedig 2018. május első hétvégéjére írták ki a szervezők.

A BL-ben érdekelt bajnokcsapatok a következők: Cmoki Minszk (Fehéroroszország), CEZ Nymburk (Csehország), Bakken Bears (Dánia), Donar Gröningen (Hollandia), Stelmet Zielona (Lengyelország), Keravnovs Nicosia (Ciprus), Kolozsvári U-BT (Románia). A Bajnokok Ligájában az előbbi klubokon kívül olasz, görög, illetve spanyol együttesek is elindulnak.

A Kolozsvári U-BT az elmúlt szezonban nem jutott be a sorozat csoportkörébe. Az erdélyi csapat az első selejtezőkörben könnyedén túljutott a ciprusi Petrolina AEK Larnaca együttesén, de a Törökországot képviselő Muratbey Uşak Sportif már túl kemény diónak bizonyult. A Nagyváradi CSM ezzel szemben a főtáblán szerepelt, a bihariak hatodikként zártak a nyolccsapatos B-csoportban.

A Kosárlabda Bajnokok Ligája első kiadását a spanyol Iberostar Tenerife nyerte, amely a döntőben 63:59-re verte a török Banvit BK-t.

A szervezők közölték, hogy a második kiírás selejtezőjének, illetve alapszakaszának sorsolását július 11-én tartják a genfi House of Basketball-ban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?