Férfi kosár: söpréssel nyerte ötödik bajnoki címét a Kolozsvári U-BT

Fennállása ötödik bajnoki címét hódította el a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata, amely a döntő harmadik mérkőzésén 75-61-re legyőzte a Bukaresti Steauát és 3-0-val „kisöpörte” a döntőből a fővárosiakat.

Nem könnyelműsködték el Mihai Silvășan tanítványai a bajnoki döntő első bukaresti mérkőzését, annak dacára verték ki a kosárlabdát a Bukaresti Steaua fejéből, hogy így megfosztották önmagukat és szurkolóikat a Szamosban való megfürdés „örömétől”. Ugyanis a csapat harmadik bajnoki címénél, 1996-ban bevezetett hagyomány szerint az aranyérmet Szamos-vízzel is meg kell „keresztelni”.

A fekete-fehérek már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a vezetést egy tiszteletet követelő 7-0-s runnal és a Forma-1-ből kölcsönzött hasonlattal élve tulajdonképpen rajt-cél győzelmet arattak. A fővárosiak bármilyen próbálkozására volt válaszuk Török Roliéknak. Az első negyedet 19-13-ra nyerték, nagyszünetre 32-27-nél vonultak a felek.

A harmadik negyedet iszonyatosan megnyomta az U-BT, egy 17-4-es részeredménnytel 18 pontos különbséget tett az eredményjelző táblára (49-31), innen -  bukaresti szemszögből - már tényleg elképzelhetetlennek tűnt a felkapaszkodás. 

Az U rutinosan őrizte előnyét, az utolsó percekben pedig még annak a Wilhelm Brossernek is jutott játéklehetőség, akit aztán tényleg legutolsóként szokott pályára küldeni Mihai Silvășan.

Apropó Silvă: a játékosként klublegendának számító szakember első szezonjában bajnoki aranyat nyert imádott klubjával.

Eredmény:

  • Bukaresti Steaua–Kolozsvári U-BT 61-75

A párharcot a Kolozsvári U-BT nyerte 3-0-al.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?