Második fordulós Madridban Simona Halep

Bejutott Simona Halep az 5 439 350 dollár összdíjazású, madridi salakpályás tenisztorna női versenyének második fordulójába, miután legyőzte vasárnap este a csehországi Kristyna Pliskovát. 

A tornán harmadikként kiemelt, címvédő Halepnek könnyűszerrel, 6-1, 6-2 arányban sikerült legyőznie a világranglista 58. helyén álló ellenfelét. 

A második fordulóban a román teniszezőnek Roberta Vincivel kell megküzdenie, az olasz játékos az orosz Daria Kaszatkinát búcsúztatta az első fordulóban. 

Simona Halep egyébként visszacsúszott a nyolcadik helyre a női teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján. Ez a leggyengébb helyezése 2014 februárja óta. Azért rontott négy pozíciót múlt héthez képest, mert idén egy héttel később kerül sor a madridi tornára, amelyet tavaly megnyert, így elveszítette a 2016-ban a spanyol fővárosban szerzett pontjait. Halepet 49 pont választja el a hetedik helyen álló, lengyel Agnieszka Radwanszkától, és 219 pontos hátránya van a Nagy-Britanniát képviselő Konta Johannával szemben, aki hatodik a világranglistán. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?