Simona Halep nem jutott be a stuttgarti WTA-torna döntőjébe

Simona Halep nem jutott be a 710 900 dollár összdíjazású stuttgarti salakpályás WTA-torna döntőjébe. Szombaton este 4-6, 5-7 arányban vereséget szenvedett a német Laura Siegemundtól.

A negyedik helyen kiemelt konstancai lány 1 óra 43 perc alatt kapott ki a német játékostól, aki tavaly is kiütötte Stuttgartban. A világranglista ötödik helyén álló Halep bizonytalanul kezdett, és Siegemund 0-4-re elhúzott. Halep hozott három játékot (3-4), elveszített egyet (3-5), majd brékelt (4-5), de utána Siegemund behúzta a játszmát (4-6).

A második szettben úgy tűnt, az a játékos nyer, aki képes hozni a saját adogatását, a két teniszező ugyanis egymás után 7 bréket produkált (4-3), amikor Halep végre megnyerte a szerváját (5-3). Ennél az állásnál Halepnek két játszmalabdája volt, de Laura Siegemund figyelemre méltó nyugalommal hárította ezeket, majd magabiztosan nyert három gémet, és megérdemelt győzelmet aratott.

Laura Siegemund Kristina Mladenoviccsal játszik a döntőben, miután a francia játékos 3-6, 7-5, 6-4 arányban legyőzte a 15 hónapos eltiltása után visszatért Marija Sarapovát. Halep egy 30 563 eurós csekket és 185 WTA-pontot kapott Stuttgartban. 

Kapcsolódók

Kimaradt?