Minden, amit a pénteki BL-sorsolásról tudni érdemes

Az Európai Labdarúgó Szövetség közzétette honlapján a pénteki BL-sorsolás legfontosabb információit. Kiemelt csapatok nem lesznek és azonos országból érkező klubok is összekerülhetnek a negyeddöntőben.

A legjobb nyolc mezőnye szerda estére lesz teljes, a nyolcaddöntőből két meccs maradt hátra. Az Atético Madrid–Bayer Leverkusen párharc a spanyolok 4–2-es vezetéséről folytatódik. Az AS Monacónak időközben 5–3-as vereségről kellene talpra állni a továbbjutáshoz, a francia együttes ellenfele a Manchester City.

Eddig hat csapat biztosította be negyeddöntős pozícióját, ezek a következők: FC Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Juventus, Leicester City, Real Madrid.

A sorsolást pénteken (március 17-én) tartják az UEFA svájci bázisán, Nyonban. Kelet-európai idő szerint 13 órakor kezdődik a ceremónia, amelyet élőben lehet majd követni az uefa.com-on.

A sorsolás teljesen nyitott, azaz nem lesznek kiemeltek és azonos ligák képviselőit is összehúzhatják. Az elsőként kisorsolt csapatok otthon kezdik az oda-visszavágós párharcot.

Az UEFA Bajnokok Ligája további menetrendje
Negyeddöntő: április 11/12, visszavágók: április 18/19
Elődöntő – sorsolás: április 21.
Elődöntő: május 2/3, visszavágók: május 9/10
​Döntő: június 3. (szombat, Millenium Stadion, Cardiff, Wales)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?