Shakespeare szerint a Leicester megnyerheti a Bajnokok Ligáját

Craig Shakespeare, a Leicester City menedzsere lecsapta a magas labdát a Sevilla elleni Bajnokok Ligája-visszavágót megelőző sajtótájékoztatón. A birminghami futballtréner azt mondta, csapata akár végigmehet a sorozatban.

„Hogy megnyerheti-e a Leicester a Bajnokok Ligáját? Miért is ne? Benne vagyunk a közepében, minden mérkőzésen fel kell venni a versenyt” – bölcselkedett Claudio Ranieri utódja a kedd esti Leicester–Sevilla mérkőzés előtt.

Craig Shakespeare szerint a közönség támogatásával csapata képes ledolgozni a Spanyolországban összeszedett hátrányt. Két hete az andalúziai gárda jobb helyzetkihasználással akár eldönthette volna a továbbjutást, a 2–1-es győzelem viszont nem tűnik túl acélosnak.

​Az angol bajnokcsapat legutóbbi két Premier League-mérkőzését megnyerte hazai pályán, a Hull Cityt és a Liverpool is 3:1-re verték a Rókák, akik minden bizonnyal most is kiegyeznének ezzel a végeredménnyel.

A túloldalon Jorge Sampaoli reméli, játékosai továbbjutással ajándékozzák meg, az argentin tréner hétfőn lett 57 esztendős: „A legszebb születésnapi ajándék az lenne számomra, hogy bekerüljünk az európai foci legjobb nyolc klubja közé. Nekünk ez történelmi lehetőség, a klubnak, játékosoknak, szurkolóknak egyaránt.”

A Sevilla elrontotta az elmúlt hétvégén a főpróbát, a piros-fehérek meglepetésre csak döntetlent játszottak hazai pályán a kiesőzónához közel álló Leganés együttesével.

Nagyon nehéz helyzetben a Porto

Az UEFA Bajnokok Ligája keddi játéknapjának másik mérkőzését a Juventus Torino kétgólos előnnyel várja. Massimiliano Allegri legénysége korábban elvégezte a házi feladatot Portóban, a sokáig emberelőnyben játszó Juve Marko Pjaca és Dani Alves gyors egymást követő találatával diadalmaskodott a portugál fővárosban.

A Portót irányító Nuno Espírito Santo sejtelmesen azt mondta a sajtóértekezleten, hogy van egy tervük a torinói meccsre, az exkapus ugyanakkor nem kívánt párhuzamot vonni csapata reményei, és az FC Barcelona múlt heti visszatérése között: „Ez most teljesen más helyzet, nyilvánvalóan más a felállás. Hátrányban vagyunk és egy kőkemény Juventussal kell megmérkőzzünk” – így a Porto edzője.

Paulo Dybala, a Juventus argentin középpályás hétvégén a hosszabbítás hetedik percében vágta be a Milan elleni rangadót eldöntő büntetőt. A 23 éves labdarúgó arról beszélt, hogy jelenleg az európai klubfutball krémjéhez tartoznak: „Amióta elkezdődött a Bajnokok Ligája, ugyanazon a szinten vagyunk, mint a Barcelona, a Real Madrid és a Bayer München. Ha továbbjutunk, maradunk is ezen a szinten. Figyelembe véve az életkoromat és hogy ez csak a második szezonom a klubnál, egy esetleges BL-siker eszméletlen lenne.”

A Juventus–Porto meccset román játékvezetői brigád asszisztálja, a sípot Ovidiu Hațegan fújja majd.

UEFA Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő
Keddi visszavágók

  • 21.45 Juventus Torino–FC Porto (Dolce Sport 1/HD, Sport 1 – hu)
  • Az első mérkőzés eredménye: 0–2 a Juventus javára
     
  • 21.45 Leicester City–Sevilla (M4 Sport, Dolce Sport 2/HD, Sport.ro)
  • Az első mérkőzés eredménye: 2–1 a Sevilla javára.


Hétvégi eredmények
Juventus–AC Milan 2–1 (Benatia 30., Dybala 90+7., büntetőből; Bacca 43 .)
Arouca–FC Porto 0–4 (Danilo 15., Soares 25. 86., Diogo Jota 71.)
Sevilla–Leganés (Jovetics 43.,; Gabriel Pires 3.)

Kapcsolódók

Kimaradt?