BL: negyeddöntős a Leicester City

Visszavágott a sevillai vereségért és bejutott az UEFA Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé a Leicester City. A Juventus kettős győzelemmel lépte le az FC Portót.

Ahogy az várható volt, a Leicester City stadionjában voltak nagyobb izgalmak a Bajnokok Ligája keddi játéknapján. A Juventus és az FC Porto közti nyolcaddöntő jóformán már az első mérkőzésen eldőlt (0–2). Az olasz bajnok továbbjutására végül Paulo Dybala nyomta rá a pecsétet a torinói találkozó első félidejének végén.

Maxi Pereira szándékos kezezése után Ovidiu Hațegan piros lapott mutatott fel az uruguayi védőnek, a büntetőnél pedig Dybala esélyt sem adott Iker Casillásnak. A portugálok ezzel ellentétben a második mérkőzésen sem tudták bevenni Gianluigi Buffon kapuját, a Juventus 3–0-s összesített eredménnyel kvalifikált a negyeddöntőbe.

A párhuzamosan zajló angliai összecsapáson végig nyitott volt a továbbjutás. A Leicester City a 27. percben Wes Morgan nem túl látványos, térddel szerzett góljával került előnybe, ezzel pedig összesítésben 2–2-re módosult az állás.

A Sevillának semmi sem akart összejönni, több gólszerzési lehetőség után az 53. percben Sergio Escudero távoli bombája a kapufáról kifele pördült. Pillanatokkal később a másik kapunál Marc Albrighton volt jókor jó helyen, és egy félresikerült felszabadítás után bevágta a Leicester második gólját.

Az anadalúz alakulat ráadásul emberhátrányba került, Samir Nasri és Jamie Vardy összeakadásából a francia játékos jött ki rosszabbul, második sárgája miatt el kellett hagynia a pályát. A Sevilla nem adta fel, Vitolo tizenegyest harcolt ki, de Steven N'Zonzi lövését kivédte Kasper Schmeichel. A Leicester hősiesen védekezett, így továbbjutott a BL-ben.

UEFA Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő
Keddi eredmények

  • Leicester City–Sevilla 2–0 (1–0)
  • gól: Morgan (27.), Albrighton (54.)
  • Továbbjutott a Leicester City 3–2-es összesítéssel
  • Juventus–FC Porto 1–0 (1–0)
  • gól: Dybala (42., büntetőből)
  • ​Továbbjutott a Juventus 3–0-s összesítéssel

Kapcsolódók

Kimaradt?