Ismét történelmet írt a sznúkerzseni Ronnie O'Sullivan

Hetedszer nyerte meg vasárnap este a Mesterek Tornáját, és ezzel egy újabb rekordot állított be a sznúker történetében Ronnie O'Sullivan. Az ötszörös angol világbajnok honfitársát, Joe Perryt győzte le a döntőben 10-7-re.

A londoni Alexandre Palace-ban 975-től évente megrendezett Mesterek Tornáján a világranglista első tizenhat helyezettje vesz részt, tehát a sportág krémje. Ronnie O'Sullivan eddig hatszor emelhette magasba a trófeát, legutóbb tavaly, amikor Barry Hawkinst győzte le egy emlékezetes finálében 10-1-re.

A gyorsasága és támadó szellemű játékstílusa miatt Rakétának nevezett 41 éves játékos a hetedik diadalával a saját, illetve a hatszoros tornagyőztes Stephen Hendry rekordját állította be. Ronnie O'Sullivan nevéhez több más rekord is fűződik: övé a legtöbb száz fölötti break (859),  a legtöbb maximum break (13), sőt ő lökte minden idők leggyorsabb maximum breakjét is.

Sokan minden idők legnagyobb sznúkeresének tartják. Az már önmagában utolérhetetlen teljesítmény, hogy az 1993-tól hivatásos játékos 24 évig a csúcson tudott maradni. Mindeközben rendkívül népszerű is: vasárnap este állva tapsolták a nézők az Alexandre Palace-ben. Az ovációra Ronnie O'Sullivan így reagált: „Nagy szerencsével győztem. De azért szívesen megnyerném idén a világbajnokságot is.” 

Kapcsolódók

Kimaradt?