Megkezdődött az egyik legrangosabb sznúkertorna Londonban

Izzadtságszagú győzelemmel kezdte szereplését a 600 ezer fontos összdíjazású Dafabet Masters sznúkertornán a címvédő ötszörös világbajnok, Ronnie O’Sullivan.

Az Ally Pallynek becézett londoni Alexandra Palace-ben zajló torna a világ legjobb 16 sznúkeresét vonultatja fel. A nyitó mérkőzésen a 41 éves angol játékos ellenfele a kínai Liang Wenbo volt, akinek a kilencedik frémben komoly esélye volt kiejteni a hetedik mestertorna győzelméért küzdő O’Sullivant, de elhibázott egy fekete golyót.

A gyors játékstílusa miatt Rakétának becézett ötszörös világbajnok – aki karrierje során 11-szer jutott az 1975 óta megrendezett torna döntőjébe – a döntő frémben 121 pontos bréket lökve biztosította be helyét a második fordulóba, ahol az ausztrál Neil Robertson vagy az angol Ali Carter lesz az ellenfele.

A világranglista 13. O’Sullivan a tavalyi, Barry Hawkins elleni 10-1-es győzelmével megnyerte karrierje hatodik mestertornáját, kiegyenlítve Stephen Hendry rekordját. A Rakéta a 2016-os Welsh Open óta nem emelt trófeát a magasba, bár három tornán is döntőbe jutott. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?