Budapesti hokibuli: lila füst jelezte a csíki vereséget

Nem az eredmény miatt marad emlékezetes a Csíkszeredai Sportklub és drukkerei számára a budapesti Winter Classic. A szabadtéri hokibuli második játéknapján a kék-fehérek háromgólos vereséget szenvedtek az Újpesttől.

Félórával a mérkőzés előtt már nagy volt a nyüzsgés a városligeti jégpálya bejáratainál. Jóllehet, a mérkőzésre nem fogyott el minden belépő, a lelátók szépen megteltek. A hazaiak mellett nagy számban képviseltették magukat a Sportklub szimpatizánsai, a gyenge eredmények dacára a székely csapatnak sokan szorítottak a nem mindennapi hokis eseményen.

A MOL Liga tabellája alapján egyértelműen az UTE-t kiálthattuk ki a mérkőzés esélyesének, ráadásul a lilák mellett szólt, hogy az idei szezon alapszakaszában ahányszor szembekerültek a Sportklubbal, annyiszor hagyták el a győztesen pályát.

Néhány nappal korábban a csíkszeredai együttes Miskolcon szaladt bele egy kategorikus, tízgólos kudarcba – most ugyan a kiütéses vereséget sikerült elkerülni, de pontot vagy pontokat ezúttal sem szereztek a bajnokságban sereghajtó csíkiak.
 

Mielőtt elkezdődött volna a meccs, felcsendült a Városligetben a magyar sporthimnusszá vált Nélküled című dal, amelyet mindkét szurkolótábor szenvedélyesen énekelt. Aztán kevéssel az első korongbedobás után az újpestiek máris gólnak örülhettek, a 34 másodpercben Csányi Karol verte át Onodi Ottót.

A gyorsan beszedett gólra nem érkezett válasz Leo Gudas tanítványai részéről, a kék-fehérek viszont jól védekeztek az első harmad további részében, két emberhátrányos szituációt is sikerült megúszni.

A középső játékrészben az erdélyi drukkerek is talpra ugorhattak, Radim Valchar markos lövése utat talált az újpesti kapuba. Az egyenlítés jó alkalomnak bizonyult a csíkiaknak, hogy kifeszítsenek egy óriás méretű mezt a következő felirattal: „Sportklub van a szívünk helyén”.

Az első két harmad játéka alapján joggal reménykedhettünk a meglepetésben, de végül a papírforma érvényesült. Az utolsó felvonásban az Újpest előbb emberelőnyből talált be, majd Onodit kellett vigasztalják a társak, miután a Sportklub kapusa nem volt résen egy kapu mögül visszacsúsztatott korongnál.

Bő két perccel a vége előtt a Sportklub plusz mezőnyjátékossal próbált faragni a hátrányból, sikertelenül. Az üresen maradt kaput Hegyi Ádám révén megint bevették a pestiek, drukkereik pedig lila füsttel és egy kis petárdázással ünnepelték a 4:1 arányú győzelmet.

Jégkorong MOL Liga (Winter Classic)
Városligeti Műjégpálya, 2000 néző

UTE–Csíkszeredai Sportklub 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
gólszerzők: Csányi Karol (1.), Andrej Hebar (47.), Pápa Márton (54.), Hegyi Ádám (58.), ill. Antal Zsombor (33.)
Kapura lövések: 44:29
Büntetőpercek: 6, ill. 12.

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve itt érhető el.

A Winter Classic második csütörtöki mérkőzésén a MAC Budapest legyőzte a DVTK Jegesmedvék együttesét. A találkozó első harmadában a legutóbb döntős fővárosi együttes háromgólos előnyre tett szert, de a címvédő borsodiak tíz másodperc alatt kétszer is betaláltak. A második húsz percben mindkét kaput egyszer vették be – sőt, a DVTK-ét le is cserélték a harmad során, – míg a harmadik felvonásban szerzett újabb gyors találatával a MAC eldöntötte a találkozót, és a hajrában egy üreskapus góllal állította be a 6:3-as végeredményt. A Karácsonyi Hoki Bulinak is nevezett fesztivál lezárásaként pénteken 21 órától a Fehérvár AV19 osztrák jégkorongliga-mérkőzést vív a Klagenfurttal – írja az MTI.

Kapcsolódók

Kimaradt?