Scottish Open: hazai pályán veszített döntőt John Higgins

Sorozatban nyolc frémet nyerve a Hong Kong-i Marco Fu elhappolta a Coral Scottish Open-trófeát a hazai közönség előtt játszó John Higginstől. A Home Nation Series-nek elnevezet tornasorozat skóciai állomását Glasgowban rendezték meg.

A 38 éves Fúnak ez volt karrierje harmadik pontszerző tornagyőzelme, a 2007-es Grand Prix és a 2013-as Australian Open után. A sznúkertörténelem legsikeresebb játékosáról, Stephen Hendryről elnevezett trófeát és a vele járó 70 ezer fontos pénzjutalmat Fu személyesen a névadótól vehette át. Győzelmével a Kanadában nevelkedett Fu a világranglista 14. helyéről feljön a nyolcadikra.

A glasgow-i közönség kedvence, John Higgins három száz fölötti brékkel indította a vasárnapi döntőt, de az ötödik frémtől Fu megállíthatatlan volt, megtagadva az esélyt a negyven éves Higginstől, hogy megszerezze 29. tornagyőzelmét és beelőzze ezzel Steve Davist és Ronnie O’Sullivant.  Az legtöbb pontszerző tornát nyerő sznúkeresek örökranglistáját Stephen Hendry vezeti 36 győzelemmel.

A következő nagy sznúkertorna január 10-17. között zajlik a londoni Alexandra palotában, ahol a legjobb 16 játékos verseng a trófeáért.  

Kapcsolódók

Kimaradt?