UK Championship: Mark Selby nyerte a sznúkertornát

Megnyerte karrierje második UK Championship trófeáját a világelső Mark Selby, miután a vasárnapi döntőben 10-7-re győzött az ötszörös világbajnok Ronnie O’Sullivan ellen.

Selby a hatodik olyan játékos a sznúker történetében, akinek sikerült ugyanabban az évben két rangos tornán, a világbajnokságon és a UK Championshipen is győznie. A 33 éves leicesteri játékos a szezon harmadik, 2016-ban a negyedik és karrierje tizedik trófeáját emelte a magasba vasárnap este, a 170 ezer fontos díjjal pedig még jobban bebiztosította világelsőbbségét.

A szintén angol O’Sullivan eddig veretlen volt a UK Championship-döntőkön, karrierje során eddig ötször nyerte meg a rangos tornát. Gyors játéka miatt Rakétának is becézett O’Sullivan százas brékkel kezdte a döntőt, de az első felvonás 6-2-es eredménnyel végződött Selby javára. 

Az esti felvonás első frémjét szintén Selby nyerte, de egy 56 és egy 80 pontos brékkel O’Sullivan életben tartotta esélyeit. 7-4-es állás után egymást túllicitálva lökte a százas fölötti brékeket a két játékos, majd egy 82-es brékkel 8-7-re közelítette meg Selbyt a Rakéta. A kétszeres világbajnok azonban folytatta a százas brékek lökését, így egy 134 és egy 107 pontos frémmel szerezte meg a UK Championship-trófeát. 

Kapcsolódók

Kimaradt?