Pályafutása 13. maximális brékjét lökte O'Sullivan (VIDEÓ)

Pályafutása tizenharmadik maximális brékjét lökte csütörtök este Ronnie O'Sullivan. A teljesítményt az angol snooker-fenoménnek a UK Championshipen, az egykori edzőpartnere, Matthew Selt elleni meccs utolsó frémjéban sikerült elérnie. O'Sullivan 6-0-s győzelemmel biztosította magának a negyeddöntőbe jutást.

A kommentátorok a hatodik fekete golyó belökése után kezdték emlegetni, hogy az ötszörös világbajnok elérheti a maximális bréket, a 147 pontot. A 10. fekete golyó után már megvolt a továbbjutás is, onnantól már csak a 147 volt a kérdés. A kulcs a 11. fekete utáni piros volt, amit O'Sullivan a középső lyukba tett el. Ahogy az ilyenkor, egy emlékezetes játéknál lenni szokott, az utolsó piros előtt a másik asztaltól is átjöttek a játékosok.

http://www.youtube.com/watch?v=la8s6v9O4z0

Az angol a rózsaszín után már a levegőbe öklözött, az utolsó fekete után pedig jött a tombolás. A brék értékét tovább emeli, hogy törött bokával érte el (ezért visel sportcipőt), mert néhány nappal ezelőtt kocogás közben megsérült.

„Remegtem, mint a nyárfalevél. Már az utolsó fekete előtt ünnepeltem volna, de aztán mégsem, mert mi van, ha elhibázom? Hatalmas volt így befejezni a meccset, csak úgy hömpölygött bennem az adrenalin" – mondta a nagyszerű játékos, aki pénteken a legjobb nyolc között Anthony McGill ellen folytatja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?