Judd Trump nyerte a bukaresti sznúkertornát

Judd Trump döntő frémben, 9-8-ra legyőzte Ronnie O’Sullivant, és megszerezte a Bukarestben rendezett első European Masters trófeát. Ez volt az angol sznúkerjátékos karrierjének hatodik pontszerző tornagyőzelme.

Trumpnak és a szintén angol O’Sullivannek ez volt a hatodik egymás elleni tornadöntője. Kettejük öccsecsapását az ötszörös világbajnok kezdte jobban, miután ellenfele az első frémben, 34 pontnál elvesztette a fehér golyó feletti uralmát. Gyors játékának köszönhetően A Rakétának is becézett O’Sullivan egy 53-as és egy 62-es brékkel gyorsan 3-1-es előnyre tett szert. Trump nem hagyta magát, de így is az első felvonást 5-3-al fejezték be a Rakéta javára.

Az esti felvonásban a 2011-es UK Champion-nyertes Trump kezdett jobban: sorozatban három frémet nyert, és 6-5-nél először vette át a vezetést a döntőben. Sullivan a győzelem kapujában állt, miután szintén három egymás utáni frémet megnyerve 8-6-ra fordított az eredményen.

Innen újra a fiatal sznúkeresé volt a terep, aki döntő frémig lökte a meccset. Sullivan egy biztonsági lökésnél hibázott, ami egyben a trófea elvesztését is jelentette, hiszen egy 74 pontos frémmel Judd Trump bebiztosította magának a győzelemmel járó 75 ezer eurós csekket.  

A 40 éves Rakéta, akinek 2010 óta ez csupán a második pontszerző tornadöntőbeli veresége volt, dicsérte ellenfelét, aki jobb sznúkert játszott nála. De így is elégedett, hiszen megnyert hat mérkőzést, és pont erre volt szüksége.

A bukaresti torna után sem maradnak néznivaló nélkül a sznúkerrajongók, hiszen hétfőn rajtol a Home Series-nek elnevezett tornasorozat első állomása, a Manchesterben zajló English Open, amelyen a bukaresti döntősök is játszanak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?