Liga 1: bajnokot vert és (virtuális) éllovas a Kolozsvári CFR

A labdarúgó Liga 1 tizennyolcadik fordulójának utolsó mérkőzésén a Kolozsvári CFR idegenben győzte le 2-1-re a bajnoki címvédő Astra Giurgiut és ezzel a pályán szerzett pontok (35) tekintetében az idei szezon legeredményesebb csapatává lépett elő, megelőzve az éllovas Steauát (34 pont). A táblázaton a 6 pontos levonás miatt csak az 5. a vasutas gárda. Egyelőre.

A múlt fordulóban hazai pályán elszenvedett vereséget feledtetni utazott a címvédő Astra Giurgiu otthonába a Kolozsvári CFR, amely egy esetleges győzelemmel végleg leszakíthatta Marius Șumudică csapatát az élmezőnytől.

A vasutasok előző kiszállásaikhoz hasonlóan villámrajtot vettek, az 5. percben egy szögletet követően a csapat gólkirálya, Cristi Bud faképnél hagyta védőjét és fejesgóllal szerzett vezetést a CFR-nek. A vendégek öröme nem tartott sokáig, ugyanis az Astra legjobban jegyzett játékosa, az Inter Milanóban is megfordult Denis Alibec 20 méterről eleresztett bombájával egyenlített a címvédő. A CFR alig pár perc múlva (21. perc) visszavette a vezetést az eredményjelző táblán, amikor Felipe Nascimento értékesítette azt a büntetőt, amit saját maga harcolt ki az Astra tizenhatosában.

Ezután Vasile Miriuță taktikát változtatott és hagyta támadni a hazaiakat, a CFR a mérkőzés következő 70 percében nyilvános „védekezőedzést” tartott.

A forduló legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését, a fővárosi derbit a Dinamo nyerte 3-1-re, amely így 34 ponton tartotta a Steauát.

Liga 1, a 18. forduló eredményei

  • Concordia-Marosvásárhelyi ASA 1-2
  • Viitorul-CSMS Iaşi 1-0
  • CS U Craiova-Temesvári Poli 2-0
  • FC Botoşani-Szászmedgyesi Gaz Metan 0-0
  • Dinamo-Steaua 3-1
  • Pandurii-FC Voluntari 1-1
  • Astra-Kolozsvári CFR 1-2

  

Kapcsolódók

Kimaradt?