Elmozdult az utolsó helyről a Marosvásárhelyi ASA

Szeptember vége óta tartó nyeretlen sorozatot zárt le a Concordia Chiajna pályáján a Marosvásárhelyi ASA. Dan Alexa labdarúgói rendkívül mozgalmas végjáték után győztek kedd este a román labdarúgó I. osztály 18. fordulójának nyitómérkőzésén.

Az első gólra egészen a 87. percig kellett várni, Ciolacu lövése mindkét kapufát érintette, mielőtt célba talált. Hamarosan Ciobanu egyenlített, de a hosszabbításban ismét a vendégek örülhettek: Jakobovich próbálkozását még hárította a Concordia kapusa, aki a visszapattanóra érkező Mateit már nem tudta megállítani.

​Az ASA sikerében fontos szerepe volt Pedro Mingotenek, a portugál kapus büntetőt semlegesített a második játékrészben. Összességében a Chiajna dolgozott ki több lehetőséget, a vásáráhelyiek viszont sokkal hatékonyabbak voltak a támadóharmadban.

A három pontot szerző erdélyi csapat elkerülte a Temesvári Polit a tabellán, igaz, a lila-fehérek visszafoglalhatják a 13. helyet, ha szerdán legyőzik idegenben a CSU Craiovát.

Egy másik keddi mérkőzésen az FC Viitorul egy góllal győzött a CSM Poli Iași-sal szemben, a találkozó egyedüliként a nigériai Alex Nimely talált be.

Kapcsolódók

Kimaradt?