Liga 2: gálázott a Sepsi OSK

A nehéz körülmények ellenére sok gólt hozott a Sepsi OSK–Foresta Suceava bajnoki a román labdarúgó másodosztály vasárnapi játéknapján. A nyugati rangadó rögbimeccshez hasonlított, az UTA döntetlent játszott a Temesvári ASU Polival.

A sepsiszentgyörgyi labdarúgócsapatnak nem okozott különösebb gondot az elhavazott pálya, lelkes drukkereik előtt Hadnagy Attiláék szenzációs győzelmet értek el a bajnokság 16. fordulójában. A Sepsi OSK minimális különbséggel vezetett a félidőben, de a hazai gólzsák csak a második játékrészben nyílt ki igazán. A piros-fehérek végül 6–1-gyel küldték haza a moldvai csapatot, a duplázó Hadnagy pedig átvette a vezetést a Liga 2 góllövőlistáján.

A székelyföldi csapat jelenleg az osztályozót érő harmadik helyen áll, három ponttal elmaradva a második helyezett Brassói FC-től. Korábban a Juventus București döntetlent játszott a CSM Râmnicu Vâlcea együttesével, ennek ellenére a fővárosi csapat maradt a tabella élén.

Vasárnap nyugati rangadóval zárult a forduló, a hazai pályán játszó Aradi UTA a Temesvári ASU Poli csapatával mérkőzött meg. A sárgyúrás egy-egy pontot hozott a csapatok konyhájára, a labdarúgásra teljesen alkalmatlan pályán Blănaru góljával kis ideig a Poli állt nyerésre, de a végjátékban Andor döntetlenre mentette a meccset az aradiaknak. A rivális szurkolótáborok összecsaptak a mérkőzés előtt, egy aradi drukker súlyos fejsérülést szenvedett.

Kapcsolódók

Kimaradt?