Nem játszhat hazai pályán kupameccset a Sepsi OSK

Abszurd kérés miatt nem játszhat hazai pályán kupameccset a Sepsi OSK. Mint arról beszámoltunk, a másodosztályban szereplő sepsiszentgyörgyi futballcsapat október 25-én mérkőzik meg az élvonal második helyén lévő CSU Craiovával. Mivel a pályaválasztás joga a sepsiszentgyörgyi klubnak járt, szerettek volna hazai pályán, népes szurkolók előtt játszani, de az elképzelés meghíusult.

Figyelembe véve, hogy a meccset főműsoridőben közvetíti a Digi televízió, bizonyos világítástechnikai feltételeknek kellett volna eleget tegyen a sepsiszentgyörgyi stadion – mondta a Maszolnak Sánta Imre a csapat szóvivője, aki szerint a klub felhívására példás összefogás körvonalazódott a háromszéki cégek és szurkolók körében. Összegyűlt a mobil világítási rendszerhez szükséges 32 ezer euró, de a tévétársaság változtatott az eredeti fényerősség igényén, így kénytelenek voltak tudomásul venni, hogy Brassóban kell lebonyolítani a találkozót.

Sánta Imre magyarázata szerint a közvetítési joggal rendelkező Pro TV átadta a műsorközvetítés lehetőségét a Digi TV-nek, amely négyzetméterenként 1000 lux fényerőt igényelt. A Sepsi OSK talált is egy olasz céget, amely a korábban említett összegért biztosította volna ezt a fénytechnikát. A háromszéki sportegyesület vezetőége jelezte a Román Labdarúgó Szövetségnek, hogy mobil berendezéssel megoldják a világítást, és szeretnék a helyi stadionban megrendezni a Craiova elleni kupamérkőzést.

Ekkor érkezett a közvetítési jogokat birtokló ProTV igénye, miszerint nem közvetítik élőben, de szeretnék rögzíteni az összecsapást, ehhez pedig négyzetméterenként 1500 lux fényerőre lesz szükségük. Ezt az igényt az olasz cég már nem tudja teljesíteni, mivel a Foresta Suceava–Steaua összecsapáshoz is ők szolgáltatják a villanyfényt, így nem lenne elegendő felszerelésük mindkét mérkőzésre, magyarázta a szóvivő.

Ingyen utazhatnak a drukkerek

Diószegi László, a Sepsi OSK klub tulajdonosa a sajtónak elmondta: sajnálja, hogy abszurd probléma miatt nem lehet Sepsiszentgyörgyön megszervezni a mérkőzést, viszont szeretnék, ha sok sepsiszentgyörgyi szurkolhatna Brassóban a piros-fehéreknek, ezért ingyenes buszjáratokat biztosítanak az október 25-én, este fél kilenckor kezdődő mérkőzésre. A 2011-ben alapított Sepsi OSK idén jutott be a II. ligába, ahol a 12 forduló után a táblázat 7. helyén van 22 ponttal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?