Kiesett a kupából a Sepsi OSK

A kedd esti mérkőzés első és egyetlen góljára a félórás hosszabbításig kellett várni: Andrei Ivan emelt lövése célba talált a századik percben, így a CSU Craiova jutott be a labdarúgó Románia Kupa nyolcaddöntőjébe.

A másodosztályban vitézkedő sepsiszentgyörgyi futballklubnál nagy készülődés előzte meg a CSU Craiova elleni mérkőzést. Felmerült az a lehetőség, hogy a pályaválasztó háromszékiek hazai pályán fogadják Gheorghe Mulțescu együttesét – s bár a tévéközvetítés miatt szükséges villanyfényes berendezésre összegyűlt a bérpénz–, végül Brassóban rendezték meg a mérkőzést. A Sepsi OSK labdarúgói azonban otthon érezhették magukat, hiszen a csapatot rengeteg szurkoló buzdította a helyszínen, vagyis a Tineretului Stadionban.A szentgyörgyi drukkerek remek hangulatot varázsoltak, a csapatok pedig megosztoztak a félidőkön. Az első negyvenöt percben a Sepsi OSK uralta a játékot, olyannyira, hogy a 34. percben Ursu fejesénél a kapufa mentette meg a vendégeket. Hadnagy Attiláék a második játékrészt is offenzívan kezdték, de a Liga 1 élbolyához tartozó rivális hamar átvette az irányítást. Niczuly Roland, az OSK fiatal kapusa már a 48. percben ziccert védett, majd később a szurkolótábor nem véletlenül éltette a kézdivásárhelyi fiút, aki a rendes játékidőt lehúzta gól nélkül.

A krajovai alakulat a hosszabbításban is sokkal frissebbnek tűnt, és a ráadás első félidejében kapitulált a Sepsi OSK védelme. Bancu jó ütemben indította Ivant, utóbbi pedig átemelte Niczulyt. A végére még maradt egy piros lap, Daniel Enet könyöklésért kiállította a játékvezető. Több gól ugyanakkor már nem született, a sepsiszentgyörgyi csapat szépen küzdött, de kiesett a kupából.

Valentin Suciu, a piros-fehérek trénere a vereség ellenére elégedetten nyilatkozott játékosai teljesítményéről. A CSU Craiovát irányító Gheorghe Mulțescu a pálya minőségét, valamint a sepsiszentgyörgyiek általa durvának vélt játékát bírálta.

Labdarúgó Románia Kupa, a legjobb 32 csapat között

  • Sepsi OSK–CSU Craiova 0–1, hosszabbítás után
  • gól: Ivan (100.)
Sepsi OSK: Niczuly – M. Burlacu, I. Ursu, Rz. Damian, Ţepeş – Mitrea, Minciună (P. Chiş 91') – I. Plămadă (Tofan 77'), D. Ene, Huiban (Răduţoiu 85') – Hadnagy
Vezetőedző: Valentin Suciu

CSU Craiova: Calancea – Briceag, Kelic, Kay, Vătăjelu – Bancu (Popov 111'), Zlatinski, Gustavo (Băluţă 46') – Nuno Rocha, Măzărache (Rambe 84'), Ivan
Vezetőedző: Gheorghe Mulţescu

További eredmények

  • Metalosport–Nagyváradi Luceafărul 0–1
  • CSM Râmnicu Vâlcea–Kolozsvári CFR 0–1
  • ​Temesvári Poli–Pandurii Tg. Jiu 0–3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?