Kosárlabda: előzött a kolozsvári együttes

Hétvégi sikerével a Kolozsvári U-BT átvette a vezetést a férfi kosárlabda-bajnokságban, a hazai pályán szereplő Steaua CSM Eximbank első vereségét könyvelte el az alapszakasz során.

A hetedik forduló rangadójára megtelt az amúgy szerény befogadóképességű Mihai Viteazu-csarnok, a bajnoki címre áhítozó csapatok pedig izgalmas mérkőzést játszottak. Javarészt a kolozsváriaknál volt az előny, a Steaua azonban az utolsó perceket leszámítva lőtávolban maradt, sőt Claudiu Fometescu kosarasai a harmadik negyedben rövid ideig vezettek is.

​Aztán a záró játékrészben a Kolozsvári U-BT magasabb sebességbe kapcsolt, Vlad Moldoveanuék végül 11 pontos sikert arattak a fővárosban. Csapata legjobb dobójaként a válogatott szélső 26 pontot remekelt, négy triplája beakadt, ugyanakkor öt lepattanóval és két gólpasszal zárta a mérkőzést – az eurobasket.com szakportál nem véletlenül választotta meg a forduló legjobbjának.

A marosvásárhelyi csapat három vereséggel kezdte a szezont, de Szászgáspár Barnabás legénysége az utóbbi hetekben egymás után szállítja a győzelmeket. A Maros BC a Dinamo és a temesvári alakulat után az újonc nagybányaiak ellen is begyűjtötte a pontokat, mégpedig a 22 pontos Alhaji Mohammed vezetésével. Ugyancsak három győzelem és három vereség a Nagyszebeni CSU mérlege, a szebeniek nagy csatában múlták felül a BCM U Pitești-et.

Férfi kosárlabdaliga, alapszakasz, 7. forduló
Eredmények

  • Steaua CSM Eximbank–Kolozsvári U-BT 84:95
  • SCM U Craiova–CS Dinamo București 84:80
  • Nagybányai Olimpic–Maros BC 63:88
  • Temesvári BC–CS Phoenix Galați 93:76
  • Nagyszebeni CSU–BCM U Pitești 87:85

A bajnokság állása a frbaschet.ro oldalon tekinthető meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?