MOL Liga: csődöt mondott a Sportklub Debrecenben

Kiütéses vereséget mért a Debreceni Hoki Klub a Csíkszeredai Sportklubra a jégkorong MOL Liga alapszakaszának héfői játéknapján. A hajdúsági csapat tizenkét góllal, 14:2-re győzött hazai pályán.

„Nem tudok mást mondani, mint azt, hogy ma a DHK minden tekintetben felülmúlt minket. A bulik 85-90 százalékát elhozták és sokkal gyorsabban korcsolyáztak. A végeredmény hűen tükrözi a játék képét” – értékelte a gólgazdag, de igencsak egyoldalú találkozót Tom McCarthy, a csíkszeredaiak kanadai edzője.A debreceni együttes már az első harmad után 5:1-re vezetett, és hiába cserélt kapust a Sportklub, a középső játékrészben is sorra lőtték a gólokat a hazaiak. Az orosz Alekszej Kosurov végül mesterötöst jegyzett, honfitársa, Szergej Kocsetkov, illetve Dancsfalvi Norbert duplázott. A Csíkszeredai Sportklub góljain Molnár Zsombor és a kanadai Colin McIntosh osztozott.

A Brassói Corona Wolves Ferencváros elleni mérkőzése technikai okok miatt 1–1-es állásnál hosszú időre félbeszakadt. A kényszerpihenő az erdélyi csapatnak tett jót, mivel Roberto Gliga emberelőnyös góljával átvették a vezetést a második harmadban. A brassóiak 3:1-re is vezettek, de a zöld-fehéreknek sikerült hosszabbításra menteni a meccset. Más kérdés, hogy Ian McDonald góljával végül csak a Corona Wolves diadalmaskodott.

„Nagyon jó mérkőzés volt, mindkét csapat keményen és jól játszott. Számomra ez nagy büszkeség, hiszen ez az első szezonom a MOL Ligában. Úgy hallottam, hogy évről évre erősödik a liga, ezért tanítom a játékosaimnak azt, hogy elég csak egy pillanatra másra koncentrálniuk és az ellenfél ezt máris kihasználja. Szerencsére hosszabbításban sikerült betalálnunk. Az utolsó két gól, amit kaptunk rövid időn belül született, ennek nem lett volna muszáj bekövetkeznie, a három pont mégiscsak jobb lett volna – az edző mindig többet akar –, de ezzel is elégedett vagyok” – mondta a mérkőzés után Martin Lacroix, a brassói csapat trénere.

Szintén hosszabbítással tudta legyűrni a Dunărea Galați a Fehérvári Titánokat, ez volt a román bajnok első győzelme a ligában. „Köszönöm a csapatnak, hogy ilyen határozottan és karakteresen játszott, gratulálok az első MOL Liga győzelemhez. A sikert annak köszönhetjük, hogy odaadással és sok munkával játszottunk, mindenkinek csak a győzelem lebegett a szeme előtt. Most azonban el kell felejtenünk ezt a mérkőzést, hiszen kedden Dunaújvárosban új találkozó vár ránk” – fejtette ki a galaciakat irányító Marius Trandafir.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?