Hézagos kerettel, Belgrádban kezd a Sportklub

Egy nap van már csak hátra a jégkorong MOL Liga rajtjáig, amikor a csapatok zöme bemutatkozik. A Csíkszeredai Sportklub rögtön az újonc HK Belgrád vendége lesz, a szerbek vezetőedzője az a Christer Dreberg, aki két éve még a kék-fehéreket irányította. Tom McCharty viszont nem számíthat orosz játékosaira, így egyelőre hézagos a csíkiak játékoskerete.

Orosz és kanadai légiósok

Az elmúlt évek távlatából tekintve az egyik legkomolyabb nyári felkészülésén van túl a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amelynek hazai kerete már a nyári felkészülés kezdetére kialakult. Bors Hubán, illetve Mihály Edén kívül távozó nem volt, őket viszont sikerült megfelelően pótolni a hazatérőkkel – Bors Arnold, János Imre, Antal Norbert –, illetve fiatalokkal – Márton Rajmund, Eduard Cășăneanu, Salamon Tamás és Antal Hunor.

A jeges edzések kezdetére a beígért légiósok is megérkeztek próbajátékra, de munkába állt az új vezetőedző, Tom McCharty is. A kanadai szakember végül három orosz sportolót – Alekszejev, Zolotukin, Kovjazin – választott ki, azonban Alekszejevnek és Kovjazinnak mind a mai napig nem sikerült megoldani a munkavállalási vízumot, így ők biztosan hiányozni fognak a csapat első meccseiről.

A felkészülési meccsek nagy részét a hazai keret vívta meg több-kevesebb sikerrel, majd érkeztek szép sorjában a kanadai légiósok. Szám szerint hárman, de még így is kevesebb légióst foglalkoztat a csapat, mint az ellenfelek.

Az első feladatot pedig már pénteken, 18.30-tól kell megoldani: az újonc HK Belgrád otthonából kell elhozni a pontokat. Érdekesség, hogy a belgrádiakat az a Christer Dreberg készíti fel, aki két évvel korábban még a Sportklubot vezényelte. A Belgrád elleni meccset követően a MAC Budapest, majd a Debreceni HK lesz a kék-fehérek ellenfele. A csapat már szerda este útnak indult.

„A saját játékunkra kell koncentráljunk”

„Nagyon izgalmas pillanat elé érkeztünk, egy hónapja várom a bajnoki rajtot. Készen állunk a meccsekre, legalábbis úgy gondolom, hiszen a feladatokat, amelyeket a szezon ezen felében el kell végezni, elvégeztük. A csapat koncentrált, lelkes, illetve fejben is ott vannak a fiúk, továbbá az edzéseket példaértékűen végezték el és általában a kemény munkának meg szokott lenni az eredménye” – nyilatkozta kevéssel a szezonrajt előtt a Sportklub kanadai vezetőedzője.„Eddigi tapasztalataim szerint a bajnokságok nem egy napon, vagy hétvégén dőlnek el, hanem tavasszal. Természetesen egy jó rajt löketet ad a csapatnak. Nagyon oda kell figyeljünk a részletekre, mivel a legapróbb dolgok dönthetnek meccsek sorsáról. Sikerült pár meccsüket megnéznem azon csapatoknak, amelyekkel játszani fogunk. Bár különböző stílust képviselnek, mégis azt mondom, hogy a saját játékunkra kell koncentráljunk. Lesznek viszont hiányzóink. Többek közt az orosz játékosok, akiknek problémájuk adódott vízummal, amelyet nem értek, miért nem lehet megoldani” – tette hozzá Tom McCarthy.

A Csíkszeredai Sportklub játékoskerete
Kapusok: Onodi Ottó-Ákos, Ruczuj Gellért.
Hátvédek: Antal Előd, Bors Arnold, Gecse Hugó, János Imre, Jordan McNoughton, Nathan Cambell, Orbán Szilárd, Papp Szabolcs, Salló Alpár.
Csatárok: Antal Hunor, Antal Norbert, Antal Zsombor, Bíró Tamás, Colby Lanceleve, Colin McIntosh, Eduard Cășăneanu, Farkas Tamás, Geréb István Attila, Márton Rajmund, Moldován Ervin, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Péter Róbert, Rokaly Norbert, Salamon Tamás, Sándor Zoltán, Zolotukin Ivan, Alekszej Alekszejev, Dimitri Kovjazin.
A szakmai stáb
Vezetőedző: Tom McCharty; Másodedző: Nagy Béla; Csapatvezető: Póra Róbert; Gyúró és felszerelés menedzser: Nagy László; Csapatorvos: dr. Bachner István László.

Kapcsolódók

Kimaradt?