Storck: Svájc ellen más meccs lesz

Amint arról hírt adtunk, a világbajnoki selejtezősorozat nyitányán csak egy pontot hozott el a Feröer-szigetekről Magyarország labdarúgó-válogatottja. Bernd Storck szövetségi kapitány szerint a tórshavni pályán a többi csapatnak is nehéz dolga lesz, ugyanezen a véleményen van Nagy Ádám, a válogatott Olaszországban légióskodó középpályása.

„Megpróbáltunk támadni, de ma nem játszottunk jól, nem tudtuk keresztülvinni az akaratunkat – kezdte értékelőjét a német szakvezető. – Pár játékosnál még nincs meg az a ritmus, amire most szükség lett volna, érezhető, hogy a szezon elején tartanak. Az utolsó mélységi passzok hiányoztak a játékunkból, ezzel együtt a mérkőzés végén megvolt az esélyünk a győzelemre, sajnos nem tudtuk belőni a helyzeteinket.”„Jó lett volna itt nyerni, de a játékukat látva könnyen előfordulhat, hogy más is fog pontokat veszteni a feröeriek ellen. Előre kell néznünk, Svájc ellen más jellegű mérkőzés vár ránk, bízom benne, hogy jobb ritmusban tudunk majd futballozni” – idézi az mlsz.hu a külföldi trénert. 

Nagy Ádám nyílt sisakos küzdelemről beszélt, szerinte a finisben gólra kellett volna váltani legalább egy helyzetet:

„Csalódottak vagyunk, mert három pontért jöttünk, de nem kell nagyon magunk alatt lennünk, mert szerintem itt nagyon sok csapat megküzd majd az egy pontért is. Azt kaptuk, amire számítottunk, nagyon kompakt volt a feröeri gárda, a mi hibáinkra várt.”

„Volt egy-két labdavesztésünk, amelyekből le tudtak minket kontrázni, a kulcspillanatokban pedig nem hoztuk meg a megfelelő döntést. Nyílt sisakos játék volt, helyzetek itt is, ott is. Nekünk a végén volt két percen belül két-három ajtó-ablak helyzetünk, ezekből legalább egyet kihasználhattunk volna.” – olvasható a Nemzeti Sport online felületén.

Kapcsolódók

Kimaradt?