Gól nélkül – a magyar válogatott lefagyott Feröeren

Döntetlennel mutatkozott be a 2018-as oroszországi labdarúgó-vb selejtezőjében a magyar nemzeti csapat. Kedd este Tórshavnban igazságos döntetlen született, egyik válogatottnak sem sikerült a gólszerzés.

A mérkőzés legnagyobb lehetőségét Hallur Hansson puskázta el, a feröeri középpályás a kapufát találta el a a 86. percben leadott lövésénél. A kaotikus végjátékban a magyarok is közel álltak a gólhoz, előbb Stieber Zoltán közeli próbálkozását blokkolta a kapus, majd Dzsudzsák lapos centerezéséről csúszott le Szalai.A játékosok dolgát nagyban megnehezítették a körülmények, sem a szeles, hideg időjárás, sem a műfüves pálya nem segítette a selejtező amúgy gyenge színvonalát. A magyar labdarúgók hiába uralták többet a labdát, a hazaiak elvétve veszélyesek voltak Gulácsi Péter kapujára. A második félidőben azonban a befejezéseknél kiütközött a feröeriek hiányos játéktudása.

Lars Olsen csapata az első játékrészben jobbára távoli lövésekkel próbálkozott, ezeket rendre hárította Gulácsi. A találkozó első felében magyar oldalon a Priskin Tamás sérülése után becserélt Szalai előtt adódott a legkomolyabb gólszerzési lehetőség, de a 28 éves csatár egy kipattanót követően elhibázta a célpontot .

Az Európa-bajnok portugál válogatott vereséggel nyitotta a sorozatot. A Cristian Ronaldót nélkülöző luzitánok a baseli St. Jakob Parkban Svájc legjobbjaitól kaptak ki. A svájciak félórányi játék alatt kétgólos előnybe kerültek, Embolo, illetve Mehemedi jóvoltából, a folytatásban pedig megőrizték a 2–0-t.

Az Andorra–Lettország mérkőzésen már vendégsiker született, Valerijs Sabala találata döntötte el ezt az összecsapást.

Labdarúgó vb-selejtező, 1. forduló, B-csoport

  • Feröer-szigetek–Magyarország 0–0
  • Tórshavn, 3500 néző, Vezette.: Slavko Vincic (szlovén)
Feröer-szigetek: Nielsen – Hansen, Gregersen, Nattestad, Davidsen – Benjaminsen – Vatnhamar, Hendriksson, Hansson (Vatnsdal, 91.), Jönsen – Edmundsson 
Magyarország: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy – Dzsudzsák, Elek, Kleinheisler (Stieber, 80.), Németh (Nikolics, 70.) – Priskin (Szalai, 27.)

Kapcsolódók

Kimaradt?