Női kézilabda: szuperkupával kezdődik a szezon

Szombat délután 17 órától hivatalosan elrajtol a román női kézilabdacsapatok számára az új idény. A fővárosi sportcsarnokban rendezik a bajnok CSM București és kupadöntős CSM Roman szuperkupa-mérkőzését.

Az már biztos, hogy új bajnokot avatnak a sorozatban, ugyanis az előző öt kiadás során háromszor nyert a Nagybányai HCM és kétszer az Oltchim Râmnicu Vâlcea. A több válogatott kézilabdázót is soraiban tudó BL-győztes a klub ifjúsági fiúcsapatával hangolt a szombati összecsapásra. Elővigyázatossági okokból a csapatok megcserélték a kapusokat, így Paula Ungureanu a fiúknál védett. A válogatott kapus reményét fejezte ki, hogy sikerül győzelemmel kezdeni az új szezont. Ungureanu elmondta, sok az új csapattárs, el kell telnie egy bizonyos időnek, amíg igazi csapattá kovácsolódnak. 

Lucian Micu, a moldvai klub elnöke abban bízik, hogy a CSM Roman ezúttal is meg tudja szorongatni a papíron esélyesebb riválist. „Az elmúlt két szezonban a mezőnyből mi okoztuk a legtöbb gondot a CSM București együttesének, bízunk az esélyünkben. Ez már a negyedik olyan meccsünk, amelyet kupával az asztalon játszunk, remélem, ez motiválni fogja a lányokat.”

Az összecsapás már csak azért is izgalmasnak ígérkezik, mert a nemzeti liga legutóbbi idényében a Roman nagyon közel állt a bajnokcsapat legyőzéséhez. A bukarestiek két perccel a vége előtt még hátrányban álltak, de végül 22:21-re nyertek.

Kapcsolódók

Kimaradt?